2017. január 22., vasárnap

LÉVAI ANIKÓ ÉS ORBÁN RÁHEL MIÉRT NEM TÜNTETETT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.01.21.



A világ csaknem 400 városában rendeztek Trump elleni tüntetéseket a nők. A nők tüntetése méltó volt a nőkhöz: nemcsak a nők jogait és méltóságát védte, hanem minden faji, vallási és nemzeti kisebbséget, minden ember egyetemes jogait, amelyeket Putyin, Trump, Orbán, Erdogán és más diktátori hajlammal rendelkező újfasiszta politikusok veszélyeztetnek.

A fő hangsúly azért a nők méltóságán és jogain volt. Az amerikai nők és a világ más részein élő nők felháborodásukat fejezték ki a nőkkel szembeni erőszak minden formája ellen. A verbális erőszaktól a nemi erőszakig, amelyet pontosan kifejezett a beiktatott új amerikai elnök ismert videofelvétele, amelyen azzal dicsekedett, hogyan erőszakoskodott egy férjes asszonnyal. Magyarázatul hozzátette, hogy a nők erre valók, "csak el kell kapni a pin..ukat", és még örülnek is nekik.

Az a barbár mentalitás áll a nőkkel szembeni erőszak és jogfosztás hátterében az egész világon. Nincsenek szavak arra, hogy ezt a mentalitást magukat kereszténynek nevező egyházak támogatják, és Trump lelkes hívei. Ugyanígy döbbenetes, hogyan képesek egy ilyen embert magasztalni olyan politikai vezetők, akiknek feleségük és lányuk van.

Megragadhatta volna az alkalmat a Trump beiktatásához gratuláló Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó, és legnagyobb lánya, a közszereplővé avanzsált Orbán Ráhel is, hogy más magyar nőkkel együtt kifejezze tiltakozását a fehérvári huszárok és Trump mentalitását képviselő férfiakkal és politikai vezetőkkel szemben. Igazán méltó tett lett volna egy miniszterelnök feleségéhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.