2017. január 3., kedd

LUXUSJOBBOLDAL: ARANY VÉCÉT IS ÉPÍTENEK ORBÁN DOLGOZÓSZOBÁJÁBA?


B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.01.03.



Költözés a Várba, személyes fényképész – a miniszterelnök saját magában a szerénységet szereti a legjobban.
Teljes pompájában tárulkozik ki a szemünk előtt Bástya elvtárs Orbán Viktor szerénysége, amikor ránézünk ezekre a tételekre: a milliárdos költözésre a Várba (ami egyébként a világörökség része és nem is szabadna átalakítani), a 4 milliárdért kialakított dolgozószoba, vagy a 10 millióért foglalkoztatott személyes fotográfus.
Vajon mik azok a tételek, amikről a nyilvánosság nem is értesül?


500 milliárd a Ligetre és a Várra


A HVG cikke igencsak alámegy a valós számoknak: kb. 250 milliárdos végösszeggel számolhatunk a Liget beépítésénél és újabb 250 milliárdba kerülhet a Várba költözés. Hogy függ össze a kettő? A Liget beépítésére azért van szükség, mert Orbán a Várba költözik és onnan a kulturális intézményeknek más helyszínre van szükség. A Liget Projekt tervezett költsége 150 milliárd Ft (nem EU-s finanszírozásból, hanem adóforintokból), a Várba költözés is kb ennyi. De ha megnézzük, mennyibe is kerül a vizes vb megrendezése, könnyedén dobhatunk még pár száz milliárdot a végösszeghez.

4 milliárd egy dolgozószobára

Igaz, hogy ez a 4 milliárd már benne van a fenti költözés költségeiben, de mégis bujkál az emberben a kisördög: hogy lehet elszórni 4 milliárdot egyetlen dolgozószobára? Lesz-e benne arany budi, mint Janukovics vidéki kúriájában?

10 millió a művészfotókra

Szecsődi Balázs futott be, mint a legolcsóbb ajánlat a Közbeszerzési értesítő szerint. Az előző tételekhez képest ez már csak aprópénz, hogy a Vezért mindig előnyös oldaláról fotózzák.

4. Sajátként használt felcsúti stadion

Ehhez már nincs mit hozzáfűzni: megint a Tanu című film uszodás jelenete ugrik be nekünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.