2017. január 13., péntek

SOROS ALAPÍTVÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT KEZDEMÉNYEZÉSEK LISTÁJA A FACEBOOKON

FACEBOOK
Szerző: L. Ritók Nóra
2017.01.11.


Kedves Mindenki,
elindítottam egy listát a facebookon,naponta frissítve.
Itt:

Az a célom, hogy a kormány civileket támadó akciójának tükröt tartsunk azzal, hogy a Soros támogatott szervezetek, magánszemélyek a tevékenységükkel megmutatják magukat, és egyben közösséget is vállalnak. A tevékenységek pontosan mutatják azokat a területeket, ahol az állam sikertelen, és azt is, hogy mindnek helye van egy demokráciában. Hogy egyik sem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.

Az első nap alig valaki jelentkezett, de rengeteg megosztás volt. A második napon már többen....most 29-nél tartunk, de ennél sokkal, sokkal többen vagyunk. Én is felírhatnék kapásból vagy ötvenet, de ez nem így szerveződne, hanem azoknak kellene ide feliratkozni, akik érintettek.Akikben van civil kurázsi. Akik értik, ez most többről szól...

Tudom, nem mindenki facebookos.
De mindenkinek van a kapcsolatrendszerében olyan, aki az.
Kérlek, nézzétek meg, és akit ott nem ért el, az csatlakozzon. Persze ha érez belülről indíttatást.
Köszönöm szépen: Nóri

Remélem, az egyre bővülő lista bátorságot is ad azoknak, akik hezitálnak. Vagy keresik az okot, miért NE írják fel magukat. (Mert ők nincsenek kipécézve. Mert most nem kapnak támogatást Sorostól. Mert ők csendben szeretnének maradni, észrevétlenül, stb.) Sajnálom, hogy nem értik, ez sokkal többről szól. A civilek feladatainak megmutatásáról, az állam működési hibáiról, a közösségvállalásról. Mert most csak azok vannak kipécézve, akik a demokráciadeficitben hallatják hangjukat. Holnap majd azok is, akik más területeken dolgoznak. Most azok, akik kaptak Soros támogatást, holnap azok, akik más külföldi pénzekből működnek, majd azok is, akik az 1%-ból. Mégis, sokan félnek.
Pedig azt is látni kell, hogy csak a tömeg hathat.
Egyenként nem megyünk semmire.
Persze lehet még egy darabig félrefordulni, elbújni, hallgatni. Nézni, hogy mások tudnak-e kialakítani valami jobb pozíciót. Mindenkinek persze....Jó magyar szokás. Ha megy, akkor "én is, mi is!", ha nem, akkor "á, én bele sem szálltam, nyilvánvaló volt a kudarc". Hogy talán ő is kellett volna a sikerhez? Az ő bátorsága, kockázatvállalása? Ebbe bele sem gondol.
Az első poszt több mint 66 ezer embert ért el. 765 megosztással, 40 kommenttel. A második több mint 4 ezret, a kommentekben itt indult meg igazán a jelentkezés.
Most megosztom újra.
És folyamatosan frissítem a jelentkezőkkel.

A Soros Alapítvány által támogatott kezdeményezések:
1.) Igazgyöngy Alapítvány (Szociális kompetenciafejlesztő módszertan elterjesztése a Tanoda-platformban.Integrációt elősegítő kooperatív módszerek alkalmazása a tanodákban.Közösségfejlesztő és munkahelyteremtő kezdeményezések kialakítása a szegregátumokban. Halmozottan hátrányos helyzetű, zömében roma gyerekek oktatási módszertanának fejlesztése.)
2.) Pesthidegkúti Waldorf Iskola (Alternatív felső tagozatos tanterv kidolgozása)
3.) Esti Nóra, „Add a két kezed” Alapítvány (más külföldi forrásokból)
(Waldorf pedagógiával a hátrányos helyzetű gyerekekért)
4.) Gosztonyi Gábor (S.O.S Gyermekfalvak) (a CEU Business School (MBA)-n végzett ösztöndíjjal)
5.) Harsányi Sulyom László (színházi produkciók létrehozása Soros támogatással)
6.) Kósa Márta (Óvodai felzárkóztatás (roma gyerekeknek))
7.) Élménylelő Ifjúsági Egyesület (Integráció, mint közösségi élmény - iskolai és civil együttműködés az integráció élményszerű megtapasztalásáért.Gyerekek mindenek felett álló érdeke - a szociális és a civil szféra együttműködésének ösztönzése.)
8.) Alapítvány az Emberi Jogok és Béke Oktatásért(egy mini kutatási projekt támogatása)
9.) Kötelék Alapítvány (Tanulási és magatartási zavarral küzdő, elsősorban állami gondozott fiatalok fejlesztése)
10.) Mérték Médiaelemző Műhely (elemzések, rendezvények, oktatási programok a médiaszabadság erősítéséért).
11.) Józsefvárosi Tanoda (cigány gyerekek délutáni fejlesztése, hogy jó középiskolákba tudjanak bekerülni, ott megállni a helyüket és a felsőoktatásba továbbtanulni...)
12.) Polgár Alapítvány (a futball tehetség programunkban hátrányos helyzetű gyerekeknek 6 havi ösztöndíjra)
13.) Bodóczky István (képzőművészeti katalógusra)
14.) Csobánkai Csepp Tanoda (Mesélő anyák program, a kisgyermekes fiatal anyák meseolvasási szokásainak ápolása)
15.) Romano Instituto Alapítvány - Bari Károly magánkiadásban megjelent cigány folklór gyűjtésének készülő weboldalunkon való hozzáférhetővé tétele
16.) Lokálpatrióták a XV. Kerületért Egyesület. A nevében a munkája. (Soros támogatás nélkül is szeretne ide tartozni..):)
17.) Hétszínvirág Iskola ( pedagógiai program fejlesztése)
18.) Önfejlesztő Iskolák programja (amellyel a pedagógiai kultúra jelentősen megváltozott több száz iskolában)
19.) Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola (az iskola elindítását szervező pedagógusok munkájának támogatása 1992-től)
20.) Amrita OBK Egyesület (cigány középiskolások, egyetemisták tanoda típusú intézményének támogatása)
21.) Collegium Martineum (cigány középiskolai kollégium elindulásához az épület berendezésének támogatása)
22.) Faág Baráti Kör Egyesület (állami gondozott fiatalokat támogató közösség elindulásának segítése)
23.) Demokratikus Ifjúságért Alapítván (DIA) (Vitázz a demokráciáért! vitakultúrafejlesztő program több, mint 30 középiskolában országszerte. Az iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) hatékony megvalósítása középiskolákban (pedagógusképzés, folyamatos mentorálás), az IKSZ támogatása fogadószervezeteknél)
24.) Kunterbunte Welt (Soros támogatás nélkül szeretnének csatlakozni..A mi civil összefogásunk német/nemzetiségi német és egyéb családi programokat kínál, versenyeket szervez, könyvkiadást támogat, kiáll az esélyegyenlőség megteremtéséért.)
25.) A SZETA Egri Alapítványa ( átmenti gyermekotthon és Béke-telepi settlementház kialakítására, továbbá 1999-2001 között Utcagyerek program megvalósítására )
26.) A Civil Kollégium Alapítvány (a közösségszervezés hazai elterjesztése, a lakóhelyi, vagy tematikus (hajléktalanságban élők, roma csoportok, sérültek, fiatalok, LMBTQ szerveződések stb.) közösségi érdekérvényesítésének erősítése)
27.) Partners Hungary Alapítvány (a Lépésrő lépésre gyermekközpontú módszertan terjesztése Magyarországon. Hatékony konfliktus és agressziókezelési módszerek óvodai és iskolai bevezetése; A szülők/helyi közösség és az oktatási intézmények együttműködésének erősítése hátrányos helyzetű településeken; A roma kisgyermekekkel foglalkozó szakemberek (pedagógusok, védőnők, szociális szakemberek) szakmai hálózatának fejlesztése, számukra ingyenes továbbképzések biztosítása ( Reyn Hungary ).
28.) AKUT Egyesület (Helyi roma közösségek fejlesztése, érdekérvényesítésének, önszerveződésének elősegítése.)
29.) Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület (Közvetítés és tolmácsolás a menedékkérők és az érintett hatóságok (pl.:Rendőrség, MÁV , Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal) között.)
30.) Rádi Orsolya (magánemberként és egykori Lauderben tanítóként. Ösztöndíjat kaptunk.)
31.) Iparművészeti Főiskola Tanárképző Tanszék ("A vizuális nevelési módszertani központ" fejlesztésére)
32.) Freskófalu projekt (Induláskor útiköltségtérítés Budapest-Bódvalenke, 2012-ben a Sárkányünnep felének finanszírozása)
33.) Gyermekmédia Egyesület (2008 óta tesz a gyerekek fejlesztéséért és lehetőségeinek bővítéséért és küzd a médiában megjelenő erőszak és előítéletes gondolkodás, a hátrányos megkülönböztetés ellen, a gyerekjogokért és azért, hogy a jövő generációja képes legyen megszűrni a rázúduló információkat, véleményt alkotni és bátran kimondani, kiállni az érdekeiért)
34.) Heindl Péter (Gandhi Gimnázium indításának szervezése, a magyarmecskei általános iskola speciális roma nemzetiségi foglalkozásainak támogatása, a mánfai Collegium Martineum beindulásának és működésének támogatása, több Soros-finanszírozású előítéletkezelő trénerképző tréningen való részvétel biztosítása, a Szent Márton Caritas Alapítvány és a Számá dă Noj Egyesület fenntartásában működő tanodák és közösségi házak támogatása a finanszírozási szünetekben, az Amrita Egyesület tanodájának támogatása, jogi képviselet a Soros-támogatott TASZ-tól és a Helsinki Bizottságtól)
35.) NIOK Alapítvány (Civil Inkubátor Ház, frissen alakult civil szervezetek fejlesztése, segítése; Nonprofit Szakmai Könyvtár létrehozása, működtetése, 3 nonprofit.hu, az ország legolvasottabb nonprofit oldalának elindítása; Soros-NIOK Iroda-civil szervezetek számára szolgáltatások, köztük jogi, könyvelési, pályázatírási, menedzsment tanácsadások, képzések, közel egy évtizeden keresztül; szakkönyvek kiadása adománygyűjtésről, civil szervezetek működtetéséről)
36.) Néprajzi Múzeum (Soros támogatással dolgozhatott a Roma Múzeumot előkészítő munkacsoportja, Szuhay Péter és kollégái, ez biztosította egy nagy gyűjtemény létrehozását, fejlesztését, segítette kiállításait, kiadványait (például: "A világ létra, melyen az egyik fel, a másik le megy" Képek a magyarországi cigányság 20. századi történetéből - kiállítás és antropológiai fotóalbum; Romák Közép- és Kelet-Európában - kiállítás).
37.) Séllei Nóra, (egyetemi oktatóként: az Open Society Institute Research Support Scheme-jének egyéves ösztöndíja egy feminista irodalomtudományi monográfia megírására; a CEU három rövidebb-hosszabb (egy héttől egy évig terjedő) kurzusfejlesztési és továbbképzési ösztöndíja; egy kanadai konferencia-részvétel támogatása)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.