2017. február 8., szerda

A FIDESZES BIZOTTSÁGI ELNÖK MINTHA NEM AZ ORSZÁGBAN ÉLNE: "MÁR NINCS ELTITKOLT VAGYON MAGYARORSZÁGON"

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.02.08.


Elhiszi-e bárki ma, hogy meg lehet élni Budapesten 90 ezer nettós fizetésből? Elhiszi-e bárki, hogy Orbán Viktornak 700 ezres megtakarítása van?

Ne lepődjünk meg nagyon, van, aki elhiszi. (Vagy csak könnyedén belemondta a kamerába – a plafon kibírta és nem szakadt rá.) Méghozzá az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke, Bánki Erik. Ezzel indokolta ugyanis a képviselő úr, hogy egy éve nem végez vagyonosodási vizsgálatot az adóhatóság.

Ma Magyarországon mindenki azt csinál, amit akar, annyit lop, amennyit akar.

Ehhez pedig boldogan asszisztál a Fidesz és a NAV.

(De, ha meghekkeled az adóhatóságot és visszakéred az adódat, iszonyatosan megbüntetnek, mint Szentesi Kálmánt. 400 ezer forintja bánta, hogy megírta a NAV-nak: visszakéri az adóját, mert az állam szerinte nem arra fordítja, amire kellene.)
Egy éve ugyanis nem végez vagyonosodási vizsgálatot az adóhivatal, mert fideszes politikusoknak elegük lett abból, hogy az ellenzék ellenük használja az eljárást.

Mivel magát az ellenőrzést szüntették meg, így bárki bármennyi vagyont gyűjthet bármilyen körülmények között, csak akkor indíthat az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot magánszeméllyel szemben, ha
  • valaki önmagát jelenti fel, vagy
  • ha a rendőrség már nyomoz az adott személy ügyében vagyon elleni bűncselekmény gyanújával.
Emiatt az állam több milliárd forintos bevételtől esik el. A legnagyobb visszhangot kiváltó ügyek között volt például a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve a Habony Árpád ellen kért eljárás.

Sorolhatnánk az ügyeket napestig, hogy ki gazdagodott meg közpénzen iszonyatosan az utóbbi években - gondoljunk csak a luxusjachtos-harleys Mészáros Lőrincre, vagy a helikopteres Rogánra. De nem tesszük, hiszen tele van a borzalmasabbnál borzalmasabb sztorikkal a média...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.