2017. február 10., péntek

CSEPELI ÜZENET A VÁLTOZÁST AKARÓKNAK

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú/VOX
2017.02.10.


Csináljanak már valamit! Csináljanak, mert ezek egyre elviselhetetlenebbek. Takarítsák már el őket. Felháborító, ami ebben az országban van – folytatják sokan, ismerősök, barátok, sehova nem húzó „civilek”, az utcán, telefonon, a Facebook-on. Majd hozzáteszik: érthetetlen, hogy viselik mindezt el az emberek. És végül elkezdik sorolni felháborító tapasztalataikat az egészségügy helyzetéről, a növekvő szegénységről, az elfogadhatatlan nyugdíjemelésről, véleményüket az Orbán-család gazdagodásáról, Mészáros Lőrincről, Matolcsyról, Németh Szilárdról. És a vége: maguk sem csinálnak semmit, legalább fogjanak már össze – vágják a képembe sokan, egyre többen, egyre türelmetlenebben. Sorolják az ellenpéldákat is:

Romániában a kormány a korrupció büntethetőségének enyhítését célzó rendeletei ellen százezrek mentek ki az utcára. Sikeresen. A lengyelek is utcára vonultak, amikor a jobboldali kormány a sajtót akarta kiszorítani a parlamentből. Ők is nyertek. Emberek milliói tüntettek szerte a világban Trump menekültellenes és egyéb rendeletei ellen tiltakozva, Amerikától, Nyugat-Európa számos országáig. Az angol alsóház konzervatív(!) elnöke nem akarja Trumpot beengedni a parlamentbe. Törökországban folyamatosak a tiltakozások az újságírók szabadon bocsátása érdekében.

Magyarországon csönd van. Nagy csönd. Nem hiszem, hogy „a rendszer a robbanás felé halad”. Holott ez a hatalom már majdnem mindenkibe belerúgott, tönkretette az egészségügyet, ellehetetlenítette a közoktatást, százmilliárdokat vett ki, lopott el az adóforintokból, költött stadionokra, kormányhű média működtetésére, a diktatúra egyes elemeinek megteremtésére, magánvagyonok gyarapítására. Bőven volna tehát ok kimenni az utcára, otthagyni a Fidesz-tábort, kiábrándulni a hatalommal visszaélő, az országot uralma alá hajtó Kedves Vezetőből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.