2017. február 2., csütörtök

EZEK MIATT MENEKÜL AZ ÉRTELMES, TANULT, MŰVELT EMBERANYAG. MARAD A SALAK, A LEGALJA, A BŰZÖS KLIENTÚRA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.02.01.



Első szabadon választott miniszterelnök, mi? Ja. Igen, Antall Józsefnek hívták, és elhunyt ő elég régen. Csak azért hozom szóba, hogy legyen honnan elindulni, ha már nincs kályha itt a környékemen.

Nos, a néhai Antallnak – mint köztudott, vagy sem – van egy leszármazottja, aki Péter névre hallgat és az apjáról elnevezett Sóhivatalt Tudásközpontot igazgatja, bármit is jelentsen ez. Aki hallott már valamit erről az intézményről, és tud esetleg bármi kiemelkedőt és hasznosat említeni Antallpé tevékenységéről, annak küldök egy virtuális puszit. Vagy sört. Vagy valamit.

Ez az ember tehát állítólag az édes jó apja konzervatív (!) örökségét gondozza, és konkrétan azért tartja fenn a Miniszterelnökség az adófizető évi 600 millió (havi 50 millió) forintból a família káeftét az Antall família független magánalapítványát, hogy a félművelt, írástudatlan suttyó, aki nem mellesleg cigányozós, homofób és szexista posztokat osztogat meg Facebook-oldalán minősíthetetlenül igénytelen helyesírás kíséretében, a szájbakúrt apai rendszerváltás után közel 30 évvel embereket fenyegessen és rúgjon ki szabad véleménynyilvánításért. Mondjuk egy olyan taknyán csúszó, kontraszelektált baromról, aki szerint az ügynökták nyilvánosságra hozása destabilizálta volna az országot – isteni szerencse, hogy nem hozták nyilvánosságra őket -, mit lehet mondani?

Az a közös nyomorúságunk, hogy kell róla beszélni. A sztori röviden: a Tállai András Antall József Tudásközpont (egy pártokról és ideológiáktól független think-tank, amelynek kuratóriumi tagjai között fellelhetjük Lánczi Andrást, Gulyás Gergelyt és Nógrádi Györgyöt is) fiatal munkatársa lájkol a Facebookon egy NOlimpiás posztot. A családi vállalkozás – feleség pajtás közvetlenül Péterünk alatt reszeli a körmét – vezetője berendeli a perzsaszőnyegre, és megengedi magának, hogy ekként alázza meg mindenki előtt: Gyere, Editke, megpofozgatlak, mit csináltál tegnap?

Előzmény: Antall Péter már két héttel ezelőtt egy zárt Facebook-csoportban kifejtette a miheztartást. Valószínűleg éppen miután Editke lájkolni merte a bejegyzést:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.