2017. február 14., kedd

KI SZERETI MIHÁLY BÁCSIT?

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezda
2017.02.14.


Történetünkben Mihály bácsi egy Vas megyei idősotthon lakója, aki szereti a kocsonyát. Nem is ebből fakadt a baj, hanem mert nem kaphatta meg. Mihály bácsi tíz éve él az otthonban, és senkije se nincsen neki. Valentin napon sem kopog rá a főnéni, hogy imádom magát, Miska. Nem Valentin napokon meg egyáltalán senki sem.

Mindezt az állapotot próbálta orvosolni hősünk, aki volt dolgozó, mindebből fakadóan nem kívánatos egyed, ahogyan az szokásban van minálunk, és akit rendőri – bár nem TEK – segítséggel rúgtak ki az öregek intézményéből, hogy neki ott helye nincsen, mert zavarja a fennálló rendet. A fennálló rend pedig az, hogy hősünk nem mehet Mihályhoz, és nem adhatja át neki a kocsonyáját. Azt hiszem, a helyzetet kellően tisztelve vagyok csak cinikus.

Hősünk szeretné az igazságot nyélbe ütni, de mint az közkeletű, Magyarországon ez nehézkes foglalatosság. Mégis írt a minisztériumba, citálom: „Nevezett intézetnél szerettem volna látogatást tenni látogatási időben, de sajnos újra sikertelen volt, nem tudtam eljutni hozzá. Az ápolók újra és újra valótlan állításokat közölve akadályozták meg látogatási szándékom.” Van még tovább is, a rendőrség – mint minden titkok tudója – akadályozta meg a kitörni készülő forradalmat.

Van válasz is, megint idézek: „A panasz kivizsgálásával kapcsolatban a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltsége belső vizsgálatot folytatott le. A megküldött dokumentumok alapján az intézmény vezetője és az intézmény dolgozói jogszerűen jártak el a panaszossal szemben…az intézményvezető a házirendben szabályozott módon és esetekben intézkedhet a látogatás rendjét szándékosan és súlyosan megsértő személyekkel szemben…”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.