2017. február 27., hétfő

MÁR A TŐZSDÉN IS OTT VAN - TUDJA MÉG VALAKI KÖVETNI A MÉSZÁROS-BIRODALOM TERJESZKEDÉSÉT?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: D. Kovács Ildikó
207.02.27.


Újabb agrárcégek megszerzése mellett már a tőzsdén is felbukkant a felcsúti polgármester; nem baráti tűz végzett a rendőrnyomozóval Bőnyben; költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoznak Mikola István ügyében.





Ezekről ne maradj le!


Nem baráti tűz, hanem a közismert extrémista végzett a rendőrnyomozóval Bőnyben (Átlátszó)

Mészáros Lőrinc tőzsdecápa ma egy tőzsdei céget kebelezett be (444)

Nyomoznak Mikola ügyében (MNO)

Ha van 3 perced:

Nem baráti tűz, hanem a közismert extrémista végzett a rendőrnyomozóval Bőnyben

Nem volt arra információ, hogy éles lőfegyvert tart az otthonában az Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozóját lelövő Győrkös István, ezért nem kérték a terrorelhárítás segítségét, továbbá nem „baráti tűz” végzett a rendőrrel – ezeket osztotta meg az Átlátszóval egy, az éppen ügyészségi vizsgálat alatt lévő ügyre rálátó belügyi forrásunk neve elhallgatását kérve. Pénteken Központi Nyomozó Főügyészség is úgy nyilatkozott, hogy a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem baráti tűzben halt meg Pálvölgyi Péter nyomozó Bőnyben. (Átlátszó)

Mészáros Lőrinc tőzsdecápa ma egy tőzsdei céget kebelezett be
A Konzum Nyrt. egy holdingcég, a közelmúltban, már Jászai Gellért elnöksége alatt ez a cég vette meg a Hunguest Hotels Zrt. jelentős részét Leisztinger Tamástól. A felvásárláshoz az Eximbank nyújtott 30 milliárd forintos hitelkeretet. Mészáros Lőrinc most a Konzum Nyrt. részvényeinek több mint 19 százalékát vásárolta meg kb. 200 millió forintért. A cégnek van több, például ingatlanhasznosítással és építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó leányvállalata is. (444)

Nyomoznak Mikola ügyében

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást rendelt el a IX. kerületi ügyészség Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára ügyében. Mikola 2011 és 2014 között nem csak a nagyköveti fizetése mellett megtartotta magának a minisztérium által a felesége után kiutalt pótlékot is. A volt feleség havi 1600 eurótól esett el emiatt. (MNO)

Balatonparti apartmanokat vásárolt a miniszterelnök kedvenc konzulja, Zaid Naffa

Új céget alapított Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja. A vállalkozás nevével – Lellepart Kft. – megegyezően Balatonlellén működik egy apartmanház, amelynek egyik részében több ingatlant megvásárolt a konzul saját maga és családja számára – tudta meg az Átlátszó. Zaid Naffa a miniszterelnök egyik kedvenc konzulja, és ő volt az, aki állítólag Orbán Viktorral összeismertette a szaúdi milliárdos Ghaith Pharaont. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Mezőgazdasági frontos is nyomul Mészáros Lőrinc,
újabb két agrárcéget szippantottak be. (Átlátszó)

Mészáros Lőrinccel összefonódott cégek építhetik a méregdrága Puskás Stadiont: a szerencsés nyertesek a Magyar Építők és a ZÁÉV; ez utóbbi építhet Matolcsy-egyetemet is. (444, 444)

Tízmilliókat költöttek magukra a BKIK-vezetők a vállalkozók ötezres tagdíjából, például 80 millió forintért szerveztek külföldi utakat. (HVG)

Kikértük a Köztársasági Elnöki Hivataltól az ifjabb Balsaival kötött szerződések adatait. (Átlátszó)

Kilencszeres áron adta el a jegybanknak a patinás belvárosi épületét az Eiffel Palace Kft. – többek között ez derül ki az MNB felügyelőbizottsági jelentéséből. (MNO)

Újraindulhat a bíróságon
a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladásának ügye a Fővárosi Ítélőtáblán (24.hu)

Itt van Dopeman a nyolcból!
– Pityinger László ringbe száll az időközi önkormányzati választáson (Átlátszó Videó)

“Mi lett volna a szégyen, a népszavazás?”
– kérdezett közbe a Kossuth Rádió riportere. (Vastagbőr)

110 millióért újították fel a paksi stadion gyepét, mára több rajta a göröngy, mint az egyenes rész. (444)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.