2017. február 17., péntek

MOLNÁR GYULA POHARA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.02.17.


Molnár Gyulánál - a Népszava szerint - betelt a pohár.
Ez a - rossz nyelvek szerint - ritka helyzet azért következett be, merthogy az ellenzéki pártok rosszul viselkednek, egyedül a Szocialista Párt a makulátlan, ami lehet, hogy igaz is, ha az ember belegondol, hogy a Trónok harcában mi is volt a Makulátlanok legjellemzőbb tulajdonsága...
„A vasárnapi ebéd gondolata ma is áll: mindenki jöhet, de az asztal alatt rugdosódást egyszer és mindenkorra be kell fejezni - fogalmaz Molnár Gyula az elmúlt hetek zavarkeltő eseményeit lezárandó. Az MSZP elnöke tisztán kimondja: Orbán Viktor nem maradhat hatalmon azért, mert valaki rosszul taktikázott.
Visszautasít minden olyan lebegtetett, szivárogtatott, vagy épp sajtón keresztül megüzent vádat, hogy az MSZP, vagy annak bármely vezetője lenne az akadálya annak, hogy a legütőképesebb, a kormányváltás legnagyobb esélyét nyújtó egyéni jelölti, illetve közös listás névsor összeálljon a demokratikus oldalon.
Eddig - mondja - épp a szocialisták az egyetlenek, akik tiszta lapokkal megtették személyi ajánlatunkat Botka László esetében, s készen állnak arra is, hogy minden szükséges személyi kérdésben ezt tegyék.” – írja a Népszava a ma megjelent Molnár Gyula interjúban, a gyanútlan olvasó meg csak néz, mint Rozi a moziban – rosszul emlékezne valamire?

Valami olyasmiről volt hajdan szó, hogy az ellenzéki pártok egyeztetnek, majd megállapodnak a választás során követendő eljárásról, beleértve az előválasztásnak nevezett rémálom ügyét is, melyről aztán a pártok értelmiségi megmondóemberei hosszasan polemizáltak, de egyezségre vergődni nem tudtak.
Odáig el se jutottak, hogy ki finanszírozná ezt a kedves kis játékot, azon se nagyon törték a fejüket, hogy kik azok, akik közül előválasztani kellene, így aztán az emberben felmerül a gyanú, hogy tulajdonképpen már megint csak arról van szó, hogy ki legyen a választási halljakend, aki mögött ott kellene sorakozniuk a „futottak még” mezőny tagjainak - bokacsattogtatás, ütemes taps, stb.
A szokásos menetrend szerint a folyamat egyik tetszőleges pontján előáll az MSZP és eredményt hirdet.
Jelen esetben Botka berúgja a lengőajtót és kettőt a levegőbe lő, mire is mindenki az asztalok alatt keres menedéket.
Aki akar, az csatlakozhat, mondja, kivéve azt a langalétát ott a sarokban, mert az nem néz fel rám, pedig ez lenne a dolga.
Ennek utána marcona pofákat vág és bejelenti, hogy megkezdi az egyeztetést, elsőként azzal a párttal, melynek édesanyját Viktornak hívják, társelnökét meg ravasz furfanggal a Fidesz delegálta, csak előtte kicsit átfényezte.
Szeretem én az ilyen villámkarriereket, mikor a farkasfalka egyik tagja hirtelen a birkanyáj főkolomposaként jelenik meg - de hát adjunk egy esélyt azért…
Közben, a háttérben a Lengyel-szalonban világrengető események történnek, felkérik Niedermüller Pétert, hogy ugyan, puccsolja már meg Gyurcsányt.
Ezzel mindent el is mondtunk a szocialisták valósághoz való viszonyáról, a pártdemokráciáról meg az előválasztásról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.