2017. február 17., péntek

A FIDESZ SZERINT A MENEKÜLT NEM EMBER

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.02.17.


A Fidesz-frakció értékelése szerint az Amnesty International (AI) a “migránsokat védi”, nem az európai embereket. A kijelentés értelmezéséhez szükséges tudni, hogy a Fidesz a “migránsok” (értsd: mutánsok) alatt a menekülteket érti, hiszen ők állnak a magyar határ előtt a nemzetközi szerződéseknek megfelelő mnekültstátusz reményébn.

Ezek az emberek többségükben nem mingránsok, nem bevándorlók, hanem menekültek, akiknek el kellett hagyniuk a hazájukat, és keresik a normális élethez való lehetőséget. Azt nem tudják, hogy Magyarortszágon ez a magyaroknak sem adatott meg, és ide hiába is jönnének ilyen szándékkal, nem is akarnak Magyarországon letelepedni, hanem mennének tovább olyan helyre, ahol törvénytisztelő és emberséges emberek élnek.

A Fidesz képviselőcsoport közleményben reagált arra, hogy az AI jogellenesnek nevezte a határőrizeti eljárás szigorításáról szóló törvénymódosítást. A Fidesz azt írta, a szokásos uszító és hazudozó stíluában, hogy a szervezet bevándorláspárti, most is a “migránsok” jogait védi az európai emberekkel szemben. Elég az “európai jelzőt elhagyni, és máris előttünk áll a Fidesz világnézete: a “migráns”, a menekült, nem ember.

Ezzel szemben a magyar kormány és kormánypártok mindent megtesznek azért, hogy megvédjék az európai polgárok és a magyar családok jogait. Jogaik persze nemcsak nekik vannak, hanem a menekülteknek is, amelyek nem sértik a magyar emberek jogait. “Véget kell vetni a migránsok ellenőrizetlen bevándorlásának”, mondják. Ezzel mindenki egyetért, senki nem mondta, hogy ellenőrzés nélkül kell mindenkit válogatás nélkül beengedni.

Az AI szerint a benyújtott törvénymódosító csomag értelmében minden, Magyarországon jogellenesen tartózkodó külföldit kikísérne a rendőrség a tranzitzóna elé, vagyis a háborúk és üldözés elől menekülőket gyakorlatilag kollektív kiutasítással távolítanák el az ország területéről, bármilyen eljárás nélkül, márpedig a csoportos kiutasítás alaptörvény-ellenes. Ez érvényes azokra is, akik menekültstátuszkérelmük miatt lépnek az ország területére.

Hozzátették: a törvényjavaslat szerint amíg a kormány fenntartja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, a menedékkérők őrizetben lennének egészen a kérelmük jogerős elbírálásáig. Ez törvénytelen, mert a menedékkérők semmiféle bűncselekményt nem követtek el, amiért őket őrizetbe kellene venni. Ez olyan, mintha a Kanadában menekült státusz iránt folyamodó Kertész Ákost egy évig őrizetben tartották volna, amíg az eljárás a menekültstátusz megadásával le nem zárult...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.