2017. február 12., vasárnap

TILTOTT PÁRTTÁMOGATÁS: ORBÁN AZT CSINÁLJA, AMIVEL SOROST VÁDOLJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.02.11.


A parameter.sk leleplezte, kinek utalta az Orbán-rezsim azt a 220 millió forintot, amelyet egy addig ismeretlen és nem létező Libertate Polgári Társulásnak adott Szlovákiában. Ez a szervezet az adományt megelőzőn nem is létezett, tevékenységet nem végzett, feltehetően arra a célra hozták létre, hogy ezt a pénzt valaki átvegye.

Két hetes találgatás után nyögte ki végre a szlovákiai magyar portálnak Németh Róbert csallóközcsütörtöki alpolgármester, hogy ő a Libertate alapító elnöke. Érdemes a cikkben elolvasni azt az egészen ordináré hazudozást a “magyarság” feltámasztásáról, amit Németh Róbert a pénz kapcsán előad. Valójában az Orbán-rezsim törvénytelen párttámogatásáról van szó. Orbánéktól a pénzt a Fidesz által gründolt szlovákiai magyar MKP kapta a szlovák választásokra.

Az összefüggés világos és egyértelmű: Őry Péter csallóközcsütörtöki polgármester az MKP Országos Tanácsának elnöke, akivel megállapodtak, hogy az MKP 220 millió forintos támogatást kap az Orbán-kormánytól a választásokra. Mivel Szlovákiában a pártok külföldről nem fogadhatnak el anyagi támogatást sem közvetve, sem közvetlenül, Németh alpolgármester nevén létrehoztak egy kamu szevezetet, ahova a választási kampányra szánt támogatást az Orbán-rezsim átutalhatja.

Mindez törvénytelen és közvetlen beavatkozás Szlovákia belügyeibe. Orbán a Soros György alapítványai által támogatott magyar civilszervezeteket vádolja azzal, hogy beavatkoznak a magyarországi politikába, pedig azok nem indulnak választásokon, nem támogatnak pártot, semmiféle politikai tevékenységet nem folytatnak. Orbán az évértékelőjében azt állította, hogy “itt nagytestű ragadozók úszkálnak a vízben, ez itt Soros György határokon átnyúló birodalma”.

Valójában ő a nagytestű ragadozó, aki határokon átnyúlva manipulál, beleszól más országok belügyeibe, és beavatkozik más országokban a választásokba. Ismert, hogy a horvátországi választásokat ottani embereivel Orbán döntötte el, megbuktatva a baloldali jelöltet, aki Orbán rendszerét és menekültekkel kapcsolatos magatartását bírálta. Orbán azt csinálja, amivel Sorost minden alap nélkül vádolja. Soros a szabad, civil társadalmat, az önszerveződő közösségeket, a környezetvédelmet, az emberi jogokat, a jogvédőket segíti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.