2017. március 20., hétfő

AZ EGYIK LEGNAGYOBB BIKAPIAC KULLOG EL CSENDESEN MELLETTÜNK

ALAPBLOG
Szerző: ALAPBLOG
2017.03.20.


Az utóbbi években különösen jó szériát tudhattak maguk mögött a világ részvénypiacai, hiszen sok részvényindex emelkedett óriásit vagy került mindenkori csúcsára. Egyértelműen történelmi jelentőségű bikapiacot élünk éppen át, ami már lassan 8 éve tart, és ha az MSCI World indexet nézzük mintegy 110% közeli hozamot eredményezett. A mostani részvénypiaci boom minden bizonnyal bekerül a legnagyobb emelkedések közé, azonban a lefelé mutató kockázatok egyre inkább szaporodnak.

MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB BIKAPIACÁT ÉLJÜK ÁT?


Minden befektető a lehető legjobban szeretne időzíteni a piaci beszállással, azonban ez a tapasztalatok alapján kevésbé sikerül. Viszont aki 2009-ben a részvénypiacra szállt be, igazán jól járt, hiszen azóta sok részvényindex mindenkori csúcsát érte el.

A részvénypiacok kisebb megszakításokkal már 7 éve emelkedőben vannak úgy, hogy a legtöbb ország fő részvényindexe növekedést tudott elkönyvelni. Az MSCI World index, vagyis a világ részvénypiacainak változását tükröző indexe közel 110%-kal került feljebb 2009 eleji értékéhez képest, ami mintegy 10%-os átlagos éves növekedést jelent. Ez a növekedési ütem pedig már bőven kimeríti azt, amit a bikapiac definíciója magában foglal. Ráadásul azon országok aránya, ahol évek óta folyamatosan emelkedik a részvénypiac, 50 százalék közelébe kúszott 2017 elejére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.