2017. március 21., kedd

AZ UTCÁRA KERÜLŐ ANYÁT VAGY A VILLÁT ÉPÍTŐ VÁLLALKOZÓT KELL SEGÍTENIE A KORMÁNYNAK?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.03.20.


Múlt héten Újpesten nézhettem végig egy nő, egy anya kilakoltatását. E. egy éve lakott az önkormányzati lakásban amelyre 500 ezer forintot költött. Kimeszelte a penészes odút, de nem ért a lakás felújításának végére, mert kéztörése miatt elveszítette a munkáját, így nem tudott több pénzt költeni a lakásra. Az önkormányzat erre, hogy nem újította fel egy év alatt teljesen az önkormányzati lakást, és 50 ezer forintos tartozására hivatkozva kilakoltatta, így vidékre kell költöznie, ahol sokkal nehezebben fog munkát találni. Hiába fizette volna ki a tartozását, az önkormányzatnak nem kellett a pénz, E. nem kapott engedményt, vagy kedvezményt, utcára került.

Kedden a parlament tárgyalja azt a kormánypárti törvénymódosítást, amely egyszerűsítené a 300 négyzetméter feletti lakóépületek építési engedélyeztetését. Úgy tűnik a luxusvillák világában már létezik kedvezmény, engedmény, méltányosság.

De tényleg, nézzük meg a két világot, a két társadalmi helyzet gondjait, és hogy ma Magyarország merre halad. Sorra lakoltatják ki a bankok és az önkormányzatok honfitársainkat, legtöbbször úgy is, hogy ki tudnák fizetni, részletben, vagy az utolsó pillanatban akár nagy adósságok árán egy összegben is a tartozásukat. Mindeközben a kormány a leggazdagabbak építkezését, lakhatási feltételeit könnyíti.

Pedig az államnak, az önkormányzatoknak, nem éri meg senkit hajléktalanná tenni. Emlékezhetünk még a rokkantnyugdíjas tűzoltó esetére, aki egy gondozót bízott meg azzal, fizesse be a számláit. A gondozó meglépett a pénzzel, az önkormányzat pedig nem ment ki megnézni, miért nem fizeti a számláit a tűzoltó, vagy megkérdezni mit segíthet, hogy befizesse, hanem rögtön a kilakoltatási végzést küldte. A tűzoltó pedig felakasztotta magát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.