2017. március 6., hétfő

MESE A JÓSZÍVŰ FARKASRÓL

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: Ágoston László
2017.03.05.



Egyszer volt, hol nem volt, valahol a kerítésen innen, de a jó érzés határain túl élt egyszer egy farkas. A farkasnak nagy családja volt, akik örömmel mentek esténként birkákat rabolni és erejüket, rátermettségüket kihasználva gyakran jöttek haza nagy zsákmánnyal. De a mi farkasunknak valahogy csak nem akaródzott beállni a többi közé: túl széplelkű volt, túl kevéssé önző, egyenesen altruista.

Történt egy nap, hogy a farkas úgy döntött: felhagy elődei létformájával és konszenzusra, békére fog törekedni a birkákkal. El is tervezte, mit fog majd mondani és odaállított a Farkasok Tanácsa elé, kutatásokkal, tanulmányokkal, számításokkal alátámasztva paradigmaváltó gondolatait. A Farkasok Tanácsában hangos hahotázás fogadta javaslatát:

“Hát te meghülyültél! Egyenjogúvá tenni a birkákat? Nem használni az erőfölényünket? Nem élni a természet adta lehetőségeinkkel? Komolyan azt gondolod, ez működhet? Te szánalmas, szerencsétlen szarzsák!” - röhögték ki majd kergették el maguk közül a lompos farkú, aggresszív, a territóriumukat védelmező hímek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.