2017. március 13., hétfő

"NIX UGRIBUGRI" NO FÜTTY

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG - VENDÉG
Szerző: Jáger Tamás
2017.03.13.


...Harmincegy politikai és civil szervezet hirdette meg 12 pontban, hogy „Mit kíván a magyar nemzet?”. Többek között szabad és tiszta választásokat, bírói függetlenséget, rendőrállam helyébe jogállamot, sajtószabadságot, az állami hírközlés monopóliumának megszüntetését, lelkiismereti és oktatási szabadságot, a közkiadások társadalmi ellenőrzését, működő piacot, a pénzemésztő és környezetpusztító nagyberuházások leállítását, a bürokrácia és az erőszak-apparátus leépítését, a történelemhamisítás beszüntetését kívánta.

Ezek közül semmi sem valósult meg. Nyomatékosan mondom: SEMMI

Gyakorlatilag pont az ellenkezője az, ami a mai politikai és gazdasági életet jellemzi. Már látom magam előtt az agymosást, amit e nemes ünnepen miniszterelnökünk eszközöl. Az isteni imádattól átszellemült zombik tekintetét. A CÖF zászlólengetéseit. A karhatalom felvonulását a békés demonstrálók ellen. A nemzeti köntösbe bújtatott nacionalistákat, akik a ballibsik ellen ö(kö)lre mennek. Istenem! Hova jutott ez az ország? Ha tudnák, hogy azt a csekély változást, amit a reformkori országgyűlés elért egy reformszellemű liberális nemesség programja alapján dolgozták ki. Szájára meri venni Batthyány, Kossuth vagy Széchenyi nevét úgy, hogy nem sül le a bőr a képéről? Azoknak a nevét, akik a saját vagyonukat (és/vagy az életüket) feláldozva küzdöttek egy demokratikus eszméért?

Széchenyi a birtoka részét képező falvakban elengedte a robotot (ingyenmunkát) és a dézsma (adó) egy részét, ezzel is példát mutatva a többi nemesnek, sőt felszabadította parasztjait a jobbágyság alól, saját költségén taníttatta őket, tanfolyamokat tartott nekik a korszerű földművelésről, állattenyésztésről.

De ne ragadtassuk el képzeletünket ilyen mesébe illő történettel ott, ahol a politikai ELIT (nagybetűvel) valóban azt teszi, mint amit mond, és azt mond, amit gondol.

Nekünk marad a: No fütty. (Újbeszélszótár)

„A háború: béke, a szabadság: szolgaság, a tudatlanság: erő.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.