2017. március 27., hétfő

ZORÁN, L. SIMON ÉS AZ ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK...

SZTÁRKLIKK - SÁNDOR MÁRIA BLOGJA
Szerző: Sándor Mária
2017.03.27.


"...Korábban igenis voltak támogatói az énekesnek..." - ki mondta, hogy nem? De ugye nem mindegy, hogy ki a támogató és mit vár cserébe...

L.Simon úgy látja, az állami támogatás kérdése jóval összetettebb annál, mint ahogy Zorán láttatja. A fideszes képviselő Zorán korábbi koncertjeinek plakátjaival bizonygatta: korábban igenis voltak támogatói az énekesnek.


Háromévnyi szünet után, 2017. február 18-án Zorán újra a Papp László Budapest Sportarénában koncertezett. A 2014-es Aréna óta kétszer is "duplázott" a Müpában, mely előadásokra ugyanúgy hetek alatt fogytak el a jegyek, mint ahogy a 2016 márciusában, a Budapest Kongresszusi Központban megtartott előadásra is."

A 75. születésnapját ünneplő Zorán, 11500 fős- teltházas koncertet adott az Arénában. Ez nem ritkaság, hiszen Zorán csak teltházas koncerteken tud játszani, a budapesti és vidéki művelődési házakban egyaránt hónapokkal az előadások előtt fogynak el a jegyek. Ha a MÜPÁ-ban ad koncertet, máris dupla előadást kell hirdetnie.

Az Aréna nézőterét is sokadszorra töltötte meg Zorán. Ha L.Simon életében járt volna Zorán koncerten, nagyon jól tudná, hogy a művész, a negyedik-ötödik dal után, már köszöni is meg minden alkalommal a hűséges támogatói szponzorálást.

Azt is mindig kihangsúlyozza, mennyire fontos számára a minőségi zenélés, amit közvetíteni akar, az általa nagyra becsült közönség felé. És hogy egyre nehezebb, ezért külön hálás a hűséges szponzoroknak (láthatjuk, akik járunk a koncertekre, fogynak a táblák) - és hálás a hűséges közönségnek.

Az ATV egyik- reggeli műsorában, éppen arról beszélt, miként vált köddé még 1993-ban egy Music Television közvetítés: "...1993- ban volt egy 5 koncertes UNPLUGGED - koncertsorozat a Pesti Vigadó Kamara Termében, és ez olyan jól sikerült... turné lett belőle, az akkori Sportcsarnokban játszottunk... A Magyar Televízió kiajánlotta a Music Televisionnak, mint a világ legnagyobb Unplugged koncertjét, már majdnem a célegyenesben voltunk, mikor is kiderült, hogy a szponzorok logói miatt amik látszottak a TV- felvételen, nem mehetett le..."...

20 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.