2017. április 20., csütörtök

5 OK, AMIÉRT NE KÖSS GYERMEKMEGTAKARÍTÁST!

IFL GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.04.20.


Itt a blogon is folyamatosan azt mondom, hogy az öngondoskodás nagyon fontos dolog. Viszont meggyőződéssel állítom, hogy nem mindenki számára jelent megoldás. Nem mindenkinek szabadna gyerekmegtakarítást sem indítani! Most nézzük meg azt az 5 okot, amikor ne vágjunk bele, amikor adjuk fel az álmainkat, amikor vegyük észre, hogy át akarnak verni minket!

5. Nem tudsz megvenni a gyermekednek bármikor egy doboz nagy legót

A gyerek fejlődése szempontjából enyhe vigasz lehet, hogy majd fiatal felnőtt korában kap egy komolyabb összeget a szülőktől, ha menet közben mindent megvontak tőle. Nagyon fontos az öngondoskodás, de nem lehet feláldozni valakinek a gyerekkorát, a gyerekkori élményeket, a játékot, hogy félre tudjunk tenni pénzt.

Abban az esetben, ha nincsen annyi pénzünk, hogy tényleg bármikor meg tudjunk mindenféle gond nélkül venni egy doboz legót életünk értelmének, akkor felejtsük el a gyerekmegtakarítást és ne oda pakoljuk a havi 10-20 ezer forintokat. Előbb oldjuk meg a jelent, és csak utána mehetünk a jövőre.

4. Nem figyeltek oda a pénzügyi nevelésre


Sokan azt hiszik, hogy elég 18-25 éves korban odaadni a gyereknek egy nagyobb összeget és elvégezték szülői kötelezettségeiket. Sőt! Még többet is tettek, mint bárki más.Ez hatalmas tévedés! Sajnos a pénz önmagában értelmezhetetlen a jólét és sikeresség szemszögéből. Attól nem lesz könnyebb a gyerekednek, mert adsz neki 5 millió forintot.

A gyereknek akkor lesz könnyebb az élete, jut előnyhöz, ha a pénz mellé tudást kap tőlünk, azaz megtanítjuk a pénzzel bánni. Gyerekkorától kezdve hangsúlyt fektetünk szülőként arra, hogy a gyerek megtanulja a különbséget az értelmetlen pénzköltés és a hasznos pénzköltés között. Ez az a különbség, ami miatt lesznek fiatal felnőttek, akik elbulizzák azt a pénzt, amit a szüleik 15-20 éven keresztül félretettek, és emiatt a különbség miatt lesznek mások, akik kamatoztatni tudják majd ezt a tőkét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.