2017. április 20., csütörtök

7 FONTOS MONDAT A TÖMEGTÜNTETÉSEK EGYIK VEZETŐJÉTŐL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.04.20.


Varga Gergő az egyik tüntető, akit Gulyás Mártonnal együtt közmunkára ítéltek a köztársasági elnöki hivatal megdobálásáért, a rendőrség úgy bánt vele, mint egy köztörvényes, veszélyes bűnözővel.

A tüntető azt mondta a Magyar Narancsnak, hogy olyan helyzetbe került a Fidesz és az ország, hogy a Fideszt már nem lehet a választásokkal elzavarni.

7 fontos megállapítás, ami az interjúban lehangzott:


1. Úgy nem lehet tüntetni, hogy közben próbálunk észrevétlenek maradni,


mert akkor az annyi, hogy azt mondom, ezzel nem értek egyet, de ezt egy Facebook-kommentben is le lehet rendezni.

2. A NER koffeinmentes sztálinizmus.


A mai magyar állam nem egy állam, csak annyit tesz, hogy az uniós pénzeket megpróbálja elosztani, az adófizetők pénzét pedig a saját zsebe felé irányítani, emellett finanszíroz egy médiavalóság-kreáló gépezetet, amivel a konszenzust megpróbálja megalkotni és felmutatni, hogy van. És ennyi. Ezek lopnak, és mivel semmilyen értelmes politikai tevékenységük nincs, nagyon cinikus módon gyűlöletet szítanak... Ez nem egy állam. Ez nem értünk van, hanem ellenünk.

3. Ha a lex CEU megvalósul, akkor az ország átlép az autokráciába.

A lex CEU szimbolikus ügy lett abban a tekintetben, hogy nem oktatási ügy. ... Ha ezt át tudja verekedni a NER, akkor nincs visszaút, onnantól kezdve ez tényleg egy autokrácia. Nagyon sok ember érezte szerintem ugyanezt. Nyolcvanezer ember nem csak a CEU-ért állt oda...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.