2017. április 18., kedd

A LŐTÉRI KUTYÁT SE

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Digger
2017.04.18.



Nehéz mit írni a mai poszt elé, ami tulajdonképpen (ahogyan azt már Diggertől megszokhattátok) elég erős választ ad arra a kérdésre, hogy miért is lesz a magyarokból határátkelő, és hogy mi a legnagyobb különbség Magyarország és Anglia között.

„Magyarország megint hangos. Valami egyetem bezárásától forrnak az indulatok. A fiatalok, a nyeretlen kétévesek kimentek az utcára, mert még HISZNEK. Hisznek ilyen régen elavult marhaságokban, hogy demokrácia, meg népakarat, meg felelős állampolgári viselkedés stb...

A fiatalok azért fiatalok, hogy még legyenek álmaik. Még vannak reményeik. Még megvezethetők. Hogy fel voltam háborodva harminc évvel ezelőtt, mikor mondták nekem, hogy te sem fogod megváltani a világot. Aztán tényleg nem.

Majd rájönnek, hogy a történet nem erről szól. A lőtéri kutyát nem érdekli a demokrácia és a kapcsolódó ökörségek. A HATALOMRÓL van szó. Magyarországon is, meg a világban minden politikai vagy gazdasági képződményben. A kérdés mindössze annyi, hogy melyik az a formátum, amelyik hajlandó némi koncot lökni a népnek.

Volt az átkos cucilista rendszer, ahol a politika három területen volt jelen az életünkben. A Népszabadság napilapban, az esti TV Híradóban meg az állami ünnepeken.

A párttagokat kiröhögtük, mikor mentek gyűlésre. Mondtuk, hogy menjetek segget nyalni, addig mi dolgozunk helyettetek. Ami kevés jutott mindenkinek, az legalább biztosan jutott.

Aztán jött a rendszerváltás és a máig tartó ÍGÉRETÖZÖN...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.