2017. április 19., szerda

ÁRMÁNY VAN ITT!

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.04.18.


...Ha a hatalom jó, igazságos vagy legalábbis törekszik valami ilyesmi elérésére, viszonylag kevés ellenséget szerez magának. Néhány fanatikus szélsőségest persze minden valamirevaló kormányzat képes kitermelni önmaga számára, de ők csupán kivételek.

Magyarországon jelenleg nem ez a helyzet, így a rendszernek számolnia kell azzal, hogy egyre többen lesznek azok, akik rendkívül károsnak tartják a mostani kormány működését, és szeretnék, ha abbahagyná azt, amit most művel. A miniszterelnök saját lapjának adott interjújában kijelentette: „Nekem is tudomásul kell vennem, hogy a demokráciát választottuk a modern magyar állam létformájaként.” Ez bizony jókora hazugság, ráadásul fényes nappal. Pont az okozza a legnagyobb problémát, hogy képtelen ezt elfogadni. Ha nem így lenne, nem akarna mindenáron önkényuralmat kiépíteni Magyarországon. Nem vesz ő semmit tudomásul, csak azokat a történéseket, amelyek őt igazolják. Ha valami miatt a tények szembe kerülnek az állításaival, fantazmagóriával, akkor egyszerűen kiigazítja azokat, azaz gátlástalanul hazudozni kezd.

Eddig viszonylag könnyű dolga volt. Az erőtlen ellenzék érveit egyszerűen leseperte vagy tudomást sem vett az ilyesmikről. Most azonban nem politikai pártokkal áll szemben, hanem egy rendkívül heterogén, kiszámíthatatlan, fegyelmezetlen társasággal. Ők nem próbálják meg jobb belátásra bírni őkegyelmét, mindössze ki szeretnék penderíteni őt a hatalomból. Valamit kezdenie kell ezzel a vidám, önfeledt kompániával.

A legfontosabb számára az, hogy az ellenségeit jól láthatóan elkülönítse, csoportba sorolja, majd megbélyegezze. A mániákus sorosozással, drogos csőcselékké nyilvánításukkal ez láthatóan sikerült is neki. Az ellenség tehát végre felsorakozott, láthatóvá vált.

A következő lépés viszonylag egyszerű Orbán számára. Médiabirodalma segítségével mindössze arról kellett meggyőznie híveit, hogy akik a dicsőséges Orbán kormány ellen tüntetnek, azok valójában nem a korrupció, a nepotizmus, a jogtalanság, ostobaság miatt lázadoznak, hanem kivétel nélkül aljas hazaárulók, megtévesztett idióták, deviáns egyének, anarchisták, külföldi, lefizetett ügynökök, akiket legfőképpen Magyarország szuverenitása és a keresztény családmodell zavar. Hatalmas energiákat nem kellett befektetnie, hogy ezt az ostobaságot beleverje hívei fejébe, mivel a hazug kormánypropaganda évek óta ezt sulykolja.

Orbán válaszút elé került. Dönthet úgy, hogy felvállalja a nyílt erőszakot. Ily módon pillanatok alatt leszámolhat az ellene tüntetőkkel, de ebben az esetben komoly konfliktusokra számíthat az Európai Unióval, esetleg kirobbanthat egy vízbázisú forradalmat. Nem célszerű számra a végletekig feszíteni a húrt, persze ez nem zár ki semmit.

Ha a Fideszt kirakják az Európai Néppártból, Orbán elveszíti az Unión belüli pozícióját, amelyet itthonról a hívei – az ő elbeszélései alapján –hajlamosak kissé túlértékelni. A Magyarországon terjengő misztikus történeteknek csupán propagandaértékük van, de az van. Túl nagy veszteség Orbánt azonban nem érheti, sőt a kizárással Magyarországon jóval szabadabb kezet kaphat. A kérdés az, hogy Orbán hajlandó-e belenyugodni abba, hogy lemondjon arról az álmáról, hogy az Unió meghatározó politikusává váljon. Az Európai Néppárton kívül erre nem sok esélye adódhat. Duzzogva kuksolhatna az európai populisták, szélsőjobbosok között és persze kedvére acsarkodhatna. Nagyjából annyi beleszólása lenne az Unió működésébe, mint Geert Wilders-nek és a tüneményesen tehetséges Bunyós Pityunak.

Abban a pillanatban, amint Orbán a nyílt erőszakhoz folyamodna, Gyurcsány Ferenc azonnal elveszítené diabolikus, szemkilövetős báját. Ez hatalmas veszteség lenne a mostani miniszterelnöknek, hiszen 2010 óta az egész díszes társaság gyakorlatilag Gyurcsány emlékének ápolásából él.

Ha Orbán nem akarja felvállalni a nyílt erőszakot, utcára küldheti saját híveit. Az így kiprovokált, erőszakos cselekmények után már bátran nekiláthat a rendcsinálásnak. Jelenleg ez lehet számára a leginkább megfelelő taktika. Azt semmiképpen sem hagyhatja, hogy heteken keresztül az „Orbán takarodj!” és az ehhez hasonló „borzalmas dolgokat” skandálják az ország fővárosában, mivel ez már jelentős népszerűségveszteséggel járhat. Hívei még azt hihetnék róla, hogy ő valami gyáva mezei pocok, ráadásul bajusz nélkül.

Intő jel lehet számára az is, hogy egyre többen nyíltan elfordulnak tőle és rendszerétől. Ez azonban ma még csak a szellemi hátországát érinti. Ennek egyelőre nincs is túlságosan nagy kárértéke. Szavazóbázisa jól mérhetően, rendíthetetlenül kitart mellette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.