2017. április 27., csütörtök

EGY FANTASZTIKUS RABLÁS

SZTÁRKLIKK - JUSZT LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: Juszt László
2017.04.27.


Ez az ország, ez a nép megérdemli a sorsát. Miközben mindenki a CEU-val és orbán hazugságaival van elfoglalva, aközben megint egy fantasztikus rablásnak lehetnek tanúi azok, akik másra is odafigyelnek.

Balog Ádám, az MKB vezérigazgatója - néhány hónapja még Matolcsi helyettese és Szemerey Tamás, a versenytárs Növekedési Hitel Bank tulajdonosa (egyben véletlenül Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére), csendben elhordták az Magyar Külkereskedelmi Bankot.

Tudtuk, hogy valótlan a külföldi, erős szakmai háttér, amiről korábban hazudoztak. Bizony az egyik legnagyobb hazai bankot megint csak a fideszes vezérkar nyúlta le.

Nem tudom, hogy van-e még valami, amit nem sikerült ellopniuk? Ezt most azért kellett sürgősen meglépni, mert Matolcsy minden erőlködése ellenére a hazai bíróságok amellett döntöttek, hogy jogos a Magyar Narancs adatigénylése és a jegybanknak ki kell adnia azoknak a neveit, akik a kamu szingapúri cég mögött álltak. A pénzügyi zseni, "pénztáros Lőrinc", - vajon kinek az érdekeit képviseli? - Szíjj László, Balog és Szemerey fontos résztulajdonossá váltak.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy ezt a bankot is mi szanáltuk. Ugyanis amikor 2014-ben megvette a Magyar Állam a korábbi bajor tulajdonosától akkor már négy üzleti évében is százmilliárd forint körüli veszteséget termelt. A Magyar Nemzeti bank szanálási eljárás alá vonta, vagyis rendbe tette a mi pénzünkből, most pedig odaadta a haveroknak, rokonoknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.