2017. április 16., vasárnap

EZ A GIF MINDENT ELMOND: EZ ZAJLIK A TÜNTETÉSEK ALATT AZ INDEX, 444, HVG.HU. ORIGO, HÍRADÓ ÉS A 888 CÍMLAPJÁN

HVG ONLINE - TECH
Szerző: hvg.hu
2017.04.15.



Miközben napok óta hol ezrek, hol tízezrek vonulnak utcára a kormány oktatás- és civilpolitikája miatt, a hírszájtok igen vegyesen reagálnak az eseményekre. Az adatvizualizáció technikája elég látványosan bemutatja a különbségeket.

Bár papírforma szerint a média feladata a mindenkori kormány döntéseinek kritikus elemzése, illetve cseppet sem mellesleg az országban zajló eseményekről való híradás, ma Magyarországon nem mindenhol ez történik. Az adatvizualizációval foglalkozó Szűcs Krisztina az április 12-ei tüntetés híreit követte nyomon hat híroldalon 48 órán át.


"Április 12-én és 13-án lementettem óránként egyszer az Index, 444, hvg, origo, hirado.hu (M1) és 888 címlapjait 2000 pixel magasságig. Megjelöltem a cikkeket, amelyek CEU-val, Sorossal, a civilekkel, tüntetésekkel és Gulyás Mártonékkal foglalkoznak.

A cikkek többségét nem olvastam, cím alapján próbáltam kiválasztani, melyek kapcsolódhatnak a témához. Amiben nem voltam biztos, inkább kikerestem és megnyitottam. 288 oldalt néztem át egy nap alatt. Elképzelhető, hogy nem mindent pontosan jelöltem ki, de ez az összképen nem hinném, hogy változtat."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.