2017. április 30., vasárnap

MEGESZIK ORBÁN MINDEN ÓCSKA TRÜKKJÉT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.04.30.


Nevezhetnénk szánalmasnak és nevetségesnek is az Európai Unió, még inkább az Európai Néppárt viselkedését, azonban botrányosnak és felháborítónak kell nevezni inkább, mert a következményei rendkívül súlyosak lesznek. Azt értékelni, hogy Orbán “legalább” folytat párbeszédet és “tárgyal”, szemben a lengyelekkel, azért is nevetséges, mert a lengyelek sem szenvednek semmiféle hátrányt amiatt, hogy szóba sem állnak senkivel. Mindegy az, hogy a Néppártnak nem tagjai, itt az egész Unióról van szó.

Hét év alatt nem ismerték meg a pávatáncos hazudozót, hogy amikor érzi a bajt, akkor bedob valami hazugságot, átmegy végtelenül alázatosba és visszavonulást mímel, mint a “kalandozó” (valójában európai rablóhadjáratokat folytató) magyarok, majd amikor elmúlik a feje fölül a veszély, azonnal visszatér igazi önmagához, a konszolidálódó helyzetben pedig máshol, máshogy megcsinálja ugyanazt. Gyalázatos, hogy Európa politikusai azt hozzák fel mentségére, hogy minden vitás kérdésben kész volt a kompromisszumra, sikeresen zártak le minden vitatott kérdést.

A valóságban nem az történt, hogy Orbán bármit is visszavont és az európai értékekhez igazított volna. Egyetlen esetben sem történt ilyen jellegű visszavonulás vagy változtatás. Orbán azt hazudta most is a korábbi ügyekről, hogy “a jogi eljárásokat lezártuk, úgy tűnik, sok képviselő ebben tájékozatlan volt” – mondta Orbán, sorolva a korábbi, ám mostanra lezárt vitákat:
  • A magyar alkotmány,
  • az MNB függetlensége,
  • az igazságszolgáltatás,
  • a bírók nyugdíjazása,
  • az egyházi törvény,
  • a média törvény,
  • az atomenergia kérdésében.
“Mindet megegyezéssel vagy bírói döntéssel lezártuk, ezek mögöttük vannak, nem fair úgy csinálni, mintha nyitott kérdésekkel lennénk teli. Egyetlen egy komoly nyitott kérdése nincs Magyarországnak az Európai Bizottsággal” – mondta Orbán.


Soroljuk? A magyar médiahelyzet a sajtószabadság klasszikus példája? Lezárta az ügyeket az EU, de a Freedom House a 2017-es friss jelentésében kimutatta, hogy Magyarországon romlott legtöbbet a sajtószabadság. A 444.hu kiváló tényfeltáró cikkében kimutatta, hogy Orbán és oligarchái vásári kupecek módjára döntenek lapokról, szerkesztőségekről. Ilyenek az EU által lezárt ügyek. Orbán pedig nagypofával azt mondja, hogy “tájékozatlanok” voltak.

Nyugdíjazták végül a bírákat? Igen. Ezzel rombolták az igazságszolgáltatás függetlenségét? Igen. A magyar igazságszolgáltatás független? Senki nem áll törvények felett? Az EU szerint igen. A magyar alkotmány egy jogállami alkotmány? A preambuluma nem egy olyan nemzeti identitást tartalmaz, amely idegennek és hazaárulónak bélyegez mindenkit, aki nem azonos a keresztényfasiszta ideológiával? Ha bárki nyerhetne Orbánon kívül választást, akkor tudna vajon kormányozni? Az EU szerint igen, gyakorlatban nem. Be vannak ültetve Orbán emberei minden olyan pozícióba, ahol lehetetlenné teszik, hogy bárki kormányozza az országot rajta kívül. Ez lenne az európai demokrácia és jogállam? Ezek a lezárt kérdések?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.