2017. április 23., vasárnap

MILYEN VILLAMOSOKON UTAZTUNK AZ ELMÚLT 130 ÉVBEN?

MR. FOSTER KALANDOZÁSAI BUDAPESTEN BLOG
Szerző: mrfoster
2017.04.21.


Budapest villamoshálózata számtalan változáson ment keresztül, és a várost behálózó síneken száz meg száz jármű és utas közlekedik azóta is. Ha szeretjük, ha nem, a villamos igazán meghatározó része a budapesti miliőnek. Színeváltozásai amellett, hogy felvonultatják előttünk az elmúlt 130 évet, megmutatják a közlekedés XX. századi fejlődését is. Önöknek melyik járgány lesz a kedvencük?

Pontosan 2017-ben lesz 130 éve annak, hogy Budapesten az első villamos útjára indult a Nyugati téren. A világ első közúti villamosvasútját 1881 májusában adták át Németországban, és alig 7 évvel később, 1887. november 28-án Budapesten is elindult a Siemens-féle, géperejű vontatású villamos. Az 1 km-es próbavonal járműi a Nyugati pályaudvar és a Király utca között közlekedtek alig 10 km/h "sebességgel"...

A "tujázás" művészete - avagy utazni sokféleképpen lehet


A tujázás, avagy a villamos hátulján és minden kapaszkodásra alkalmas részén való költségkímélő utazás egészen a 70-es évekig nagy népszerűségnek örvendett. Nagyszerű, hogy mi mindenre képesek a találékony városlakók az úticél elérése érdekében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.