2017. április 18., kedd

VALLÁSI KIADÓK TERJESZTENEK EGY KÖNYVET, AMIBEN TECHNIKAI TANÁCSOK VANNAK ARRA, HOGYAN VERD MEG KISGYEREKEDET

444.HU
Szerző: Szily László
2017.04.18.


Miután imádsággal átgondoltunk minden más lehetőséget, ha úgy érezzük, csak a verés lenne célravezető, imádkozzunk gyermekünkkel együtt! Beszéljük meg a probléma súlyosságát, és hogy mit szeretnénk, mit tanuljon meg a verés által. Csak ezután verjük meg.

Ez a tanács Kay Kuzma amerikai szerző Az első hét év című gyermeknevelési tanácsadó kötetének a gyerekveréssel foglalkozó fejezetében olvasható. Csakúgy, mint egy rakás további, pontokba szedett tanács arra vonatkozóan, hogyan és mikor érdemes hatékonyan megvernünk a kisgyerekünket. Elhangzik, hogy alkalmanként sose üssünk többet háromnál, és mindig mondjuk meg előre az áldozatnak, hogy hányszor fogjuk megütni. Hogy miért pont hármat érdemes ütni?

"Ha bejelentjük, mennyi lesz, segít saját magunkat kordában tartani."


Az is, hogy elhangzik, hogy mindig négyszemközt verjünk, hogy némely férfi keze túl nagy a nyom nélküli veréshez, illetve hogy fakanalat vagy más kemény tárgyat nem érdemes használni, meg az is, hogy kétévesnél fiatalabb és hat-hétnél idősebb gyereket ne verjünk. Az indoklás az, hogy ha elég kicsi korában verjük, nem fog emlékezni rá. A legperverzebb tanács talán az, hogy minden verés után azonnal részesítsük szeretetélményben az áldozatot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.