2017. április 25., kedd

VIKTOR, A LEVAKARHATATLAN

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.04.23.


„Benne van ebben a leválthatatlanságban, hogy az orbánozás, a durva minősítések váltak a baloldal lényegévé. Ez pedig nem túl termékeny dolog, ráadásul azt a képzetet kelti a másik oldalon lévőkben, hogy Orbán Viktornak van igaza, ezek minket tényleg meg akarnak ölni, el akarnak söpörni. Az orbánozás elbutít és legitimálja a kormány visszacsapásait is. Az ellenzéknek nincsen képe arra, hogy hogyan lehetne jobban élni.” (Tölgyessy Péter: Egy erős ellenzéki vízió kellene, amiben benne van az ország többségének a jövőképe)

Orbán Viktor saját szerencsétlenségére napjainkra nagyjából tényleg leválthatatlanná vált. Övé ugyan az ország, a hatalom, dicsőség nélkül azonban nem sok örömet találhat mindebben. Nem lehet számára kellemes minden egyes átkozott nap arra ébredni, hogy a „nép” egy része már megint a lemondását követeli, ő pedig anyagi megfontolásból képtelen ezt a szerény, teljesen méltányolható kívánságukat teljesíteni. A miniszterelnök sok mindent nem tehet ez ellen, legfeljebb lecsőcselékezheti az ellene tüntetőket, amivel azonban olajat önt a tűzre. Nevezett csőcselék ugyanis nagyon köszöni és rendkívüli módon élvezi ezt.

Az ország tragikomédiájában a fő ellentét nem a kormánypárt és az ellenzék között feszül. Nagyobb a baj ennél. A nem létező ellenzéki víziókkal, jövőképekkel a politológusokon kívül jórészt már a kutya sem törődik. Napjainkban vannak az ilyen portékáknál jóval szórakoztatóbb mulatságok. Most nem a megszokott, pártok közötti csatározásról van szó, hanem a miniszterelnöki, köztársasági elnöki és mindenféle más tekintély megőrzéséről, ami látványosan foszladozik.

2018-ban könnyen megtörténhet, hogy Havasi Bertalan várakozásai ellenére Orbán Viktor mégiscsak erővel beveszi a Budai Várat. Van ugyan némi esély arra, hogy egy becsapódó aszteroida addigra elpusztítja a Földet, de ez egészen valószínűtlennek tűnik.

A fővárosi lakosság szimpáriáját azonban - egészen finoman fogalmazva - már elveszítette Orbán Viktor. Eddig is gyanakodva méregették a pöffeszkedését, most pedig egyszerűen kiröhögték. Kedvére trükközhet a kerületekkel, a választási rendszerrel, de lelkesítő tömegrendezvényeket ma már Kudlik Júlia és Rákay Philip közreműködésével sem lenne képes összehozni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.