2017. május 30., kedd

KÓSA: KÖVEL MEGDOBNI EGY KERÍTÉST AZONOS A MANCHESTERI TERRORRAL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.05.29.


A kormányzati cinizmus nem ismer határokat. A parlament hétfői ülésén megtudtuk: Ahmed H., aki 3 tárggyal megdobta a röszkei rendőröket épp olyan terrorista, mint a manchesteri robbantó, támadása 22 halottjával.

Merő önsorsrontás a magyar parlament munkáját figyelemmel kísérni - ezt felismerve nincs is az a 70 milliárdnyi adóforintból működtetett közszolgálati csatorna, amely képes lenne közvetíteni a törvényhozó hatalomban folyó vitákat. A napirend előtti felszólalások azonban általában hűen tükrözik az adott héten meghatározó szólamokat, amelyeket a Fidesz különböző tisztségviselői eztán a nyaloncmédiában visszabüfögnek.

Nem tudtuk nem észre venni, hogy egy név égetően hiányzott ezúttal a kormányoldal felszólalásaiból, mégpedig minden gonoszság atyáé, Soros Györgyé. Valószínűleg fizikai fájdalmat okozott néhány kormányoldali felszólalónak, hogy központilag letiltották a milliárdos emlegetéséről, cserébe Botka László neve vált szitokszóvá. Nem is nagyon érdemes elemezni a nyilvánvalót: az MSZP miniszterelnök-jelöltjének mondatai szelektív hallást idéztek elő a Fidesznél. Azt mind meghallották, hogy Botka lebontaná a határon a kerítést, az azonban már elkerülte a figyelmüket, hogy mindezt csak akkor tenné, "ha működne az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése, és a közel-keleti helyzet megnyugodna." Ennyi csúsztatás persze a legjobb családban is belefér – hát még a magyar Országgyűlésben.

Az azonban már kiveri a cinizmus-mérőt, amikor Kósa Lajos, a Fidesz frakciójának vezetője egyenlőség jelet rak a terrorizmusért 10 év börtönre ítélt Ahmed H. és a manchesteri öngyilkos merénylő közé. Ahmed H. bűne, hogy a röszkei határtátkelőnél megfonba ordítozott, majd 3, azaz három darab tárgyat – értsd követ – dobott a rendőrök irányába. Egyik sem sebesített meg senkit. Ez a tett – így Kósa, majd később Dömötör Csaba államtitkár – egyenértékű a Manchesterben elkövetett, 22 halálos áldozatot követelő öngyilkos robbantással. Mondják ezt rezzenetlen arccal, azok után, hogy az ülés elején épp az áldozatok emléke előtt tisztelegtek. Majd a következő mondattal Brüsszelt, az európai baloldalt, mindenkit – kivéve épp Sorost – vádolják az áldozatok emlékének megsértésével.

Ehhez is kell arcbőr...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.