2017. június 21., szerda

EZ AKKOR IS A VÉGJÁTÉK, HA VÁRHATÓAN NAGYON HOSSZÚ ÉS KESERVES LESZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.06.21.


- A magyar egészségügy képes világszínvonalú teljesítményre, ezt az is bizonyítja, hogy évről évre növekszik azok száma, akik életmentő új szervhez jutnak. Kiemelkedő az orvosképzésünk, a gyógyszergyártásunk, a járványügyi ellátásnuk, a gyógyvizeink használata. A 2011-ben elfogadott új alaptörvény a huszonegyedik századi kérdésekre is tekintettel megteremtette az emberi test védelmének kereteit, bioetikai alapjait. Az élelmiszerek egy adott körére népegészségügyi termékadót vezettek be, hogy ezzel is az egészséges élelmiszerek választását ösztönözzék. (Kövér László portás)

- Magyarország egészségügyi teljesítménye nemzetközi téren is figyelemre méltó, és más országoknak is hasznos példát adhat. (Semjén Zsolt fővadász)
- Tömegével mondtak fel ápolók és nővérek a dél-pesti Jahn Ferenc-kórházban, így a hármas számú belgyógyászati osztályt lezárták. A felmondott nővérek és ápolók többsége a közelben, újonnan megnyílt svéd bútoráruházban vállalt munkát, ott ugyanis korábbi fizetésük többszörösét keresik meg. (Hír TV)

Bármennyire is próbálom fenntartásokkal és a szükséges körültekintéssel kezelni a Kövér-Semjén páros alig pár napos, útszéli, arcbőrpirító propagandáján túlmutató hírt, nem kerek ez a történet sehogysem. És akkor sem volna kerek, ha nem tudnánk, hogy – a kormány saját bevallása szerint – tízezrek halála volna elkerülhető, ha az egészségügy nem azon a világszínvonalon hasítana, amit a valóságtól teljesen elrugaszkodott, határtalan cinizmusától kettőig nem látó fideszkádéenpés elvtársak egyszerűen nem hajlandóak tudomásul venni.

A legszarabb az egészben, hogy itt konkrétan és nagyon élesben emberi életekről van szó, közvetlenül emberi életekről, nem egyszerűen arról, hogy ma éppen hány százmillióval drágult a vizes vébé, vagy Mészároslölö mit vásárolt szorgalmából és tehetségéből kifolyólag.

Nem hiszem, hogy bárkit vigasztalna ezután, hogy a valóban világszínvonalú svéd bútorboltban esetleges-sajnálatos rosszulét esetén hamarabb részesülne elsősegélynyújtásban, mintha otthon megvárná a mentő kiérkezését. Az irigylésre méltó magyar egészségügy jelen állapotára való tekintettel nyilván semmi garancia nincs arra, hogy ha a lábon kihordott stroke-jával, vagy az üveglappal összevágott lábujjával beesik a kéményen dolgozó kisember a sürgősségre, akkor belátható időn belül szóba állnak vele. És ez persze csak a jéghegy csúcsa. Egy olyan egészségügyi rendszer keresztmetszete ez, amely csak azért nem ritkítja a párját, mert nagyjából nincs neki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.