2017. június 7., szerda

"KOKÓ RADIKÁLIS VÁLTOZÁST AKAR, ÉN A BÉKÉS ÁTMENET HÍVE VAGYOK" - BEÁLL A SORBA, DE EZ NEM JELENT PÉRTPOLITIKAI ELKÖTELEZETTSÉGET

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: B1blog
2017.06.06.


Kemény belharc után Erdei Zsoltot választották a Magyar Ökölvívó Szövetség élére. Az új elnök, Erdei Zsolt egyelőre azonban gyakrabban látható a TV2 zenei énekversenyén, a Nagy duett műsorában, mint a ring környékén. Kardos Ernő interjúja Erdei Zsolttal.

A váltást azzal magyarázta a szakma, hogy a korábban sikersportágnak számító boksz Csötönyi Sándor irányítása alatt a „padlóra” került. Pedig az ökölvívást százmilliókkal támogatja az állam, az eredmények mégis rendre elmaradtak. Madár szerint tudatosan felépített megújulás kezdődött el a sportágban. Ifj. Balzsay szövetségi kapitány irányításával az utóbbi évtized eredménytelenségét szeretnék nemzetközi sikerekkel feledtetni. 
B1 blog: Rövidesen kezdődik az ökölvívó Európa-bajnokság Ukrajnában, utána pedig a világbajnokság Hamburgban. A szakszövetség frissen megválasztott elnökeként hány aranyérmet vár a magyar csapattól?
Erdei Zsolt: Látom, keményen indít, hisz tudja, egyelőre aranyérmet ígérni nem tudok, de kérdését egyáltalában nem tekintem mélyütésnek. Csak hetekkel ezelőtt vettem át az ökölvívó szövetség vezetését, bár az eredményekért nyilván már felelősséggel tartozom, annál is inkább, mert az alakuló válogatottba több versenyző a korábban általam irányított Madárfészek Akadémiáról kerül be. Azt már jó eredménynek tartanám, ha az Európa-bajnokságon legalább négy versenyzőnk a legjobb nyolc közé verekedné magát, esetleg érmeket szereznének, mert ezzel kvalifikálnák magukat a világbajnokságra. Ott viszont nagyon sok mindennek össze kéne jönni ahhoz, hogy valamilyen érem megcsillanjon. Ez ma a teljes realitás.
Viszont tréfásan néhány fülest is kilátásba helyezett, ha valaki nem szívvel-lélekkel küzd. Lesz dolga, mert az utóbbi időben a milliárdos állami támogatások ellenére az eredmények rendre elmaradnak. Mi a baj?

A kilátásba helyezett pofonokkal nyilván csak tréfáltam, nem azért, mert esetleg visszaadják, hanem mert az eredményeket csak verítékes edzéssel lehet elérni. Sajnos, az ökölvívás presztízse az utóbbi évek gyenge eredményei miatt sokat romlott. Évek óta kevés versenyzőnk kerül a világ élvonalába, hiába kapott a boksz kimagasló állami támogatást.  Na, ennek akarok véget vetni, csak azokat a sportolókat támogatjuk majd, akik nemcsak tehetségesek, hanem a végsőkig küzdenek és képesek is eredményeket felmutatni. Hajdanán nekünk azért is meg kellett dolgozni, hogy világversenyekre kijussunk, vagy a profi mezt magunkra öltsük. Elnökségem alatt helyre akarom állítani a boksz becsületét, az elismerésért ismét vért kell majd izzadni, mert velem szemben is komoly az elvárás. A feladatok jórészét pedig szétosztom majd a munkatársaim között. Aki pedig nem képes teljesíteni, annak nem tartok igényt a munkájára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.