2017. június 22., csütörtök

LE AZ UTCÁRA, KI A TÉRRE!

168 ÓRA ONLINE - VÉLEMÉNY
Szerző: Ceglédi Zoltán
2017.06.22.


Csak ettől fél a hatalom, csak ezt nem tudja elhazudni, megvenni, kizárni, bezárni, agyonjogalkotni. Bele kell állnia.

Lázár János dühös, Lázár János fél. Orbán Viktor fel van paprikázva, Orbán Viktor mellébeszél. Pártunk és Kormányunk (épülő-szépülő, útján, mocskosimprilista-hanyattló, békeharc-békekölcsön-békemenet) legmagasabb posztjairól bizonygatják, hogy olyan, hogy polgári engedetlenség, az nincs is. Mintha soha nem is lett volna a fiatal, liberális, tüntető és szamizdatot terjesztő Fidesz, nem lett volna a kordonbontó, folyamatosan demonstráló 2010 előtti Fidesz. Dr. Ugyanaz feljutott a villamosra. Az utcai tiltakozás valójában szabotázs és provokáció, nem lehet, tilos, nyugati érdekek által vezérelt.

Évtizedekig közös célunk és egyben a fejlődés motorja volt, hogy egy legyen a magyar és a nyugati érdek. Ehhez képest Orbán Viktor már körülbelül annyi ideje munkálkodik az EU-ból való emigrációnkon, mint amennyi melót korábban a belépésünkbe rakott. De ami a lényeg: Orbán Viktor, Lázár János, valamint Németh Szilárd – utóbbi a fideszes értelmiség, magaskultúra, ékesszólás, intelligencia, humánum és ízlés szimbóleuma címért erős versenyben Tarlós Istvánnal –, ők mind-mind azt szeretnék, hogy ne tüntessen ön, ne legyen engedetlen polgár.

Ezt az egyet ugyanis nem tudják még kinyírni. Minden egyéb dimenzióban nyerésre állnak. No nem azért, mert saját teljesítményük a valódi, létező, pláne piaci szereplők fölé emelte volna őket, hanem mert a tőlünk beszedett és ellopott pénzből meg tudják venni, tönkre tudják tenni, be tudják zárni, a fejünk fölött tönkrevágott, zombivá gyalázott adminisztratív, jogalkotási és végrehajtási eszközöket használva ki tudják végezni a többieket. Ha valódi oknyomozó újságírást végeznek valahol, akkor azt Orbánék megveszik és prostituálják (helló, „új” Origo) vagy kinyírják (viszlát, Népszabi). Viszik a tévét, a rádiót. Magukra írják a kampányszabályokat, előbb-utóbb majd leverik az óriásplakátokat is, Lajos már nem nekik fütyöl, ugye. Az ellenzék egyik felét agyonbüntetik a parlamentben, a másikkal meg, hogy is fogalmazzak, eltartási szerződést kötöttek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.