2017. június 15., csütörtök

MEGKEZDŐDÖTT ORBÁN VIKTOR FORDULATA KLÍMA- ÉS TRUMP-ÜGYBEN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.06.15.


Tanácsadójával üzent a Fehér Házba.

Áder államfő a múlt héten még erkölcsileg elfogadhatatlannak, a jövő generációkkal szembeni felelőtlenségnek és tiszteletlenségnek nevezte, hogy Donald Trump kiléptette az Egyesült Államokat a párizsi klíma egyezményből.
A magyar miniszterelnököt meg egyenesen sokkolta a döntés.

Két hete Orbán szokásos rádióinterjújában azt mondta:

"Magyarországon közmegegyezés van abban, hogy a klímaváltozás valóság, veszélyes dolog, és mivel globális természetű, ezért a vele szembeni fellépés is globális szintű cselekvést igényel. Ez ellentétes mindazzal, amit az amerikai elnök döntött. Donald Trump elhatározásának következményein még „gondolkodni” kell".

Hát, gondolkodtak. És mostanra döntöttek.

Az állami média honlapján vezetett blogján Lánczi Tamás megírta, hogy nincs itt semmi látnivaló. Eszerint
  • Trump csak egy politikai látványpékségből lépett ki.
  • A párizsi klímaegyezmény nem környezetünk megóvását, hanem sokkal inkább kőkemény üzleti érdekeket szolgál.
  • Az amerikai elnök lépése érdemben nem befolyásolja bolygónk jövőjét.
  • Már az is kérdéses ugyanis, hogy az Amerikai Egyesült Államok valóban hivatalos tagja volt-e a párizsi klímaegyezménynek.
  • Ha minden aláíró betartaná vállalásait, a Föld hőmérsékletében bekövetkező változás akkor is szinte észrevehetetlen lenne.
  • A fejlődő országok környezetvédelmi programjairól számtalan esetben derült már ki az, hogy valójában korrupt módon működnek, és semmit sem tesznek hozzá a környezet védelméhez.
  • A párizsi egyezmény és a hozzá hasonló intézkedések sokkal inkább szólnak gazdasági érdekekről, mint a globális felmelegedés megfékezéséről.
  • Trumpot tehát nem valamiféle megszállott környezet-ellenesség vezette, hanem a ráció. (!)
Sokatmondó, hogy a Habony cégét és Schmidt Mária lapját is vezető Lánczi nem ügyvezetőként vagy főszerkesztőként, hanem politikai tanácsadóként jegyzi a cikket, ami - ismerve a kormánypropaganda kézzel vezérelt voltát - azt jelzi,
ez a félhivatalos magyar kormányálláspont.

Ami - mint a fentiekből is látszott - jelentősen eltér az eddig képviselttől, illetve az eddig nyilvánosan hangoztatottól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.