2017. június 26., hétfő

ORBÁNNAK CSAK AZ UNIÓ PÉNZE KELL, AZ ÉRTÉKEI NEM

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: MTI/Sztárklikk
2017.06.26.


Hatalmi arroganciával és a demokrácia elleni merénylettel vádolta Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) elnöke és kancellárjelöltje az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU/CSU pártszövetséget pártja vasárnapi dortmundi kongresszusán.

Elmondta többek között, hogy "új problémái" vannak a határokon átívelő együttműködést folytató demokratikus, felvilágosult és toleráns Európának, amelyért a CDU egykori elnöke, Helmut Kohl néhai kancellár küzdött, mert EU-n belüli kormányok, például az Orbán Viktor vezette magyar kormány és a lengyel kormány megkérdőjelezi a toleranciát és a világ iránti nyitottságot.

Azonban a CDU/CSU számára nem fontos az európai értékek védelme - emelte ki Martin Schulz. Mint mondta, az Európai Parlament elnökeként számtalanszor szóvá tette az alapértékeket veszélyeztető fejleményeket az Európai Tanács ülésein, és soha nem kapott támogatást Angela Merkeltől.

Éppen ellenkezőleg történt, a CDU testvérpártja, a bajor CSU "díszvendégként" fogadta Orbán Viktort, aki mindenki másnál jobban támadta a német menekültpolitikát - mondta a szociáldemokrata kancellárjelölt, aláhúzva, hogy aki Merkelre szavaz, végül a CSU elnökét, Horst Seehofert kapja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.