2017. július 11., kedd

A TITKOS CSALÁDI JELSZÓ SEGÍT - TIPPEK A "CUKROS BÁCSI" ELLEN

ZÁRÓJEL BLOG
Szerző: Mátrai Anna
2017.07.10.


Mindig aktuális a probléma, de nyáron, amikor a melegben lankad a szülői figyelem, talán még a szokásosnál is aktuálisabb. Anya, apa is csak emberből van, az ő gondolataik is elkalandozhatnak egy hosszas strandolás, vagy játszóterezés közben. Ne kínálja fel tálcán gyerekét!

Magyarázzon, ne paráztassa gyerekét!


Nem kell, hogy rettegjen a gyerek az idegenektől, de jó, ha óvatos. Magyarázza el neki, hogy beszélgetni lehet, de idegennel elmenni semmiképpen nem szabad. Tudnia kell arról, hogy nem csak jó emberek vannak, de mindezt úgy kell megértetni vele, hogy ne veszítse el a bizalmát az emberekben!

Legyen vészforgatókönyv

„Ha álmából keltik is fel”, tudnia kell a nevét és a lakcímét, de az sem árt, ha megtanulja egyik hozzátartozója telefonszámát. Érdekes, hogy a kicsik agyában jobban megmaradnak az ilyen adatok, ha egy jópofa dalt eszkábálunk belőle. Ha ebben nem bízik, írja be a számot a pólójába, sapkájába, valamibe, amit magánál tart. Ahogy elég nagy ahhoz, hogy mobilt lehessen rábízni, nem árt, ha van nála, hisz ezen segítséget kérhet.

Beszéljék meg közösen, hogy ne pánikoljon, ha felnéz és nem látja a hozzátartozóját. Erre az esetre kell egy forgatókönyv, hogy mihez kezdjen: keressen egy „egyenruhást” – biztonsági őrt, rendőrt, közterület-felügyelőt – és bízzon meg abban, hogy ők segítenek megtalálni a hozzátartozóját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.