2017. július 1., szombat

ELMEBETEG ÉRPATAKI NÁCI GAZEMBER

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Konok Péter
2017.07.01.


Jó kis kifejezés ez az "érpataki modell". Sajnos. El lehet szörnyülködni innen, a messzi Pest megyéből. Érpatak a világ vége. De a mi világunk vége.

Ha az ember megnézi ezt a elmebeteg érpataki náci gazembert, ahogy maga alá gyűr egy községet, akkor kicsiben látja azt, ami az országban nagyobban megy. Hiszen biztos, hogy Érpatakon is élnek normális emberek, sőt: nyilván ők a többség, akik vélhetőleg nem értik, hogy miként durvulhattak idáig a dolgok.

Ne kerteljünk: a rohamléptekben fasizálódó Magyarországon Érpatak tisztán és nyíltan náci enklávéja nem kivétel, hanem példa.
Előrejelzés, "modell".

Pusztán az, hogy létezhet, azt mutatja, hogy az egész ország efelé tart. És az embereket vélhetőleg nem az félemlíti meg Érpatakon sem, nem azért nem ragadnak szívlapátot, hogy elkergessék a habzó szájú pitykés-paszományos miniführerjüket, mert félnek a verőlegényeitől.

Persze, vannak verőlegényei, de sokkal fontosabb, hogy az egész községet befonta a kiszolgáltatottság, az urambátyám-maffia szálaival. Övé a bolt, az óvoda, az iskola. Ő dönt közmunkáról, a sportegyesületről, és arról, hogy ki kapjon segélyt. Ő szabja meg, hogy mi hangozzék el az iskolai ünnepélyen. Ő mondja meg, ki költözhet a községbe és ki költözzön el onnan. Ki a "rendes érpataki" és ki nem az.

Ki az idegen. Ismerős? Talán mégsem olyan távoli?

A passzív belenyugvás tartja szarszagú turultrónján a dúlt érpataki bitangot, nem a rettegés. Akárcsak nagy követőjét, az Orbán-klánt... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.