2017. július 24., hétfő

ELRUGASZKODÁS

E-OKOSKODÁS BLOG
Szerző: V. Naszályi Márta
2017.07.24.



Megkérdeztem, mennyit fizet a vizes vb. a fél budai rakpart egyhavi lezárásáért

A Batthyány tér és környéke egy hónapra le van zárva a FINA Vizes Világbajnokság miatt. Nemcsak az autós, hanem a tömegközlekedés, sőt a gyalogos forgalom is akadályozva van – gyakorlatilag mi, vizivárosiak isszuk meg a levét a világraszóló eseménynek. Kérdés, hogy mit kapunk cserébe.

A világörökségi látképhez tartozó, védett Duna-parton kerítéseket, szerelt lelátókat és több emeletes konténervárost építettek fel a világbajnokság toronyugró számának megrendezése miatt. Ennek során a meglévő fasor fáit nem kímélték, a képen is látható, hogy nagyobb ágakat vágtak le a konténerek miatt, a lelátó állványzatát pedig szívbaj nélkül belehúzták a fák koronájába. Bejelentést tettem a kerületi jegyzőnél természetkárosítás gyanúja miatt és adatigényléssel éltem a Fővárosi Önkormányzatnál, mert meg akartam tudni, hogy mennyit fizet a vb. a terület használatáért.

Nemrég kaptam meg a választ: a Bp2017 Nonprofit Kft. egyetlen fillért sem fizet azért, hogy egy hónapra elfoglal 26 ezer négyzetmétert. Indoklás:



A kiemelkedően fontos közérdek miatt az ingyenes használati jogot a Bp2017. Nonprofit Kft. kapta, de ugyanez a cég átláthatatlan közbeszerzésekben (vagy ki tudja…) adja ki a rendezvényszervezés jogát kormány-közeli vállalkozásoknak milliárdokért...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.