2017. július 9., vasárnap

HÁMÁN KÖNYVE

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2017.07.08.


Tulajdonképpen nem volna semmi baj ezzel a magyar miniszterelnökkel, mondaná az ember, csak ne politizálna. Mert az nagyon nem megy neki. No, de ha nem politizálna, miféle miniszterelnök volna? Legalább el kéne küldeni egy jó iskolába, ha másképp nem, egy ösztöndíjjal, tanulja ki a mesterséget. Ja, már volt… Akkor tényleg nem tudom, mi lenne a megoldás.

Mert a tegnapi ámokfutás bizony világosan mutatja, hogy minden fillér, amit a taníttatásába öltek, kidobott pénz volt: egy kiméráktól rettegő, babonás kisember kiabálta világgá a félelmeit. Mondjuk abból a szempontból nem kisember, miszerint van akkora úr, hogy maga találja ki a saját babonáit, amiket aztán kötelezővé tesz mindenki számára. A csoda vigye el, miért kell neki pont a Sorostól rettegnie? Mindenki számára kényelmesebb lenne, ha például a tizenhármas számtól félne vagy a keresztutaktól. Azoknak van is egy elég terjedelmes, kialakult mitológiájuk, babonarendszerük, ki sem kell találni, ellentétben a Soros-mítosszal.

No, de ezt hiába mondom, a fóbia kialakult, a legenda most van fejlesztés alatt. És népszerű is lesz: Magyarországon az antiszemitizmust sosem kellett különösen reklámozni, ahogy az utcára kerültek a Soros-plakátok, rögtön rájuk is írták filctollal, miszerint „büdös zsidó”. Lehet, hogy csak öt-tíz tinédzser vérnáci akciója, de ott a baj, hogy senki sem szedte le a feliratozott plakátokat: így az utca embere azt gondolja: lám, ezt most már szabad, sőt, mivel a kormány hirdetményén van, tán kötelező is. Ezért írhatott Heisler András Mazsihisz-elnök levelet Orbán Viktornak, aki válaszolt is az episztolára. Bár ne tette volna. Lássuk, mit írt.

„Az illegális migráció egyértelműen nemzetbiztonsági kérdés. Aki Magyarország biztonságára tör, azzal szemben származásra, vallási hovatartozásra, vagyoni állapotra tekintet nélkül érvényesítik a magyar állam politikai és jogi erejét.”

No igen, ám tudtommal Soros György nem kíván sem legálisan, sem illegálisan bevándorolni Magyarországra, ugyanis nem ment el az esze.

„A magyar emberek nagy többségének egybehangzó véleménye szerint az illegális migráció problémájára adott válaszon múlik Magyarország és az Európai Unió sorsa. Az egyre szaporodó terrorista merényletek és erőszakcselekmények az európai zsidó közösséget különösen is érintik. Itt és most mindannyiunk élete, gyermekeink, unokáink jövője a tét.
Megvédjük hazánkat, családjaink és mindennapjaink biztonságát, eredményeinket és kultúránkat. Csak a magyarok dönthetik el, hogy kikkel akarnak együtt élni és kikkel nem. Saját sorsunkról csak mi dönthetünk.
Aki vagyonát, hatalmát, befolyását, az általa pénzelt NGO-k hálózatát arra használja, hogy Magyarországra és az Európai Unióba milliószámra telepítsen migránsokat, az a mi közös jövőnket éli fel. Soros György milliárdos spekuláns számtalanszor nyilvánvalóvá tette, hogy ő pontosan ezt akarja. (…) Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne.”

Akkor fordítsuk le magyarról magyarra, szokás szerint. Tehát:

Féljen mindenki, mert én azt mondom. Jönnek a pomogácsok! Aki nem fél, az is pomogács! Megvédjük a Négyszögletű Kerek Erdőt, ha kell, az életetek árán is. Csak az Erdő lakói mondhatják meg, kikkel akarnak együtt élni, ha sokat finnyáskodtok, úgy is dönthetünk, hogy veletek sem, jó lesz tapsikolni nekem! Jönnek a pomogácsok, Soros a vezérük, a miénk meg én vagyok, akkor is megütközünk velük, ha ide se tolják a biciklit, legfeljebb nagyobb lesz a győzelmünk. Ja, a segítség. Egyfelől hallgassatok, mert bajotok eshet, másfelől meg adjatok pénzt: ha Haynau meg tudta sarcolni a pesti zsidóságot, a forradalomban való részvétele miatt, én is meg tudom!

Körülbelül így néz ki a dolog veleje, ha kicsit lekaparjuk róla a mázat. Persze, a miniszterelnök nem fogalmazott ilyen egyenesen, nem is fogalmazhatott, neki az a szakmája, hogy mosolyogva hazudjon és diplomatikusan rabolja ki az áldozatokat, de a sorok közül bizony ez kiabál az értő olvasóra.

Mi lesz ebből?

Baj...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.