2017. július 21., péntek

KÖZBESZERZÉS NÉLKÜL ÉPÍTENÉK MEG A RÓMAI-PARTI MOBILGÁTAT

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: narancs.hu/MTI
2017.07.21.


...Ezúttal úgy próbálták megkerülni a közbeszerzést, hogy a munkát a Fővárosi Csatornázási Művekre bízták, az önkormányzati cég pedig egy olyan alvállalkozót vont be a Tér-team Kft. személyében, amelynek nincsenek mobilgát-tervezési illetve árvízvédelmi referenciái, sőt a jogszabályban előírt feltétellel, a Magyar Mérnöki Kamaránál bejegyzett, vezető vízügyi tervezői jogosultsággal bíró mérnökkel sem rendelkezik. Ezzel szemben komoly szerepet játszott a közelmúlt fővárosi természetpusztításainak, így az Orczy-kert, a Városliget és a Múzeum-kert átépítésének előkészítésében.

A Párbeszéd szerint a trükközés ellenére ténylegesen a főváros kötött tervezési szerződést a Tér-team kft.-vel, méghozzá közbeszerzési eljárás nélkül, ami a magyar jog előírásainak sem felel meg, de különösen súlyos problémává válhat akkor, amikor a mobilgát-beruházást megkísérlik kifizettetni az EU-val. Felszólítjuk a Közbeszerzési Hatóság vezetőjét, hogy vizsgálja meg az ügyet, és tegye meg a szükséges lépéseket, mielőtt a magyar államot és az adófizetőket komoly kár érné a szabálytalan megbízás miatt.

Néhány hónappal ezelőtt Tarlós azt nyilatkozta, hogy már belefáradt a mobilgát építésének ügyébe, csak szakmai becsületből és politikai szükségszerűségből viszi véghez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.