2017. július 27., csütörtök

MIÉRT GYŰLÖLKÖDNEK A MAGYAROK?

IFL GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.07.27.


...Valószínűleg az anyagtejjel szívjuk magunkba a negatívumhoz való hozzáállásunkat. De legvégső esetben az iskola végére meggyőznek minket arról, hogy van a jó és a rossz. Van a fekete és van a fehér. Lehetsz jó vagy lehetsz rossz. Mindig két irányt mutatnak, míg elképzelhetetlen egy harmadik irány, vagy negyedik, vagy tizedik. A magyarok gyerekkoruktól kezdve törekednek a helyes irányra", miközben azt sem tudják, hogy az tulajdonképpen mi lenne.

Gondolj bele! Már többször elmeséltem egyik sztorimat nektek, amiben volt Peti. Peti kódneve az általános iskolában a "ketteske volt". Ha fejreállt is mindig kettest kapott. Ebben a rendszerben ő egy negatív példa, egy bukott gyerek volt. Senki nem akart Peti lenne pontosan emiatt. Iskolából kikerülve legnagyobb meglepetésre kiderült, hogy Petit az ételek iránti szeretet mozgatja. Ételszobrász lett, mégpedig saját kategóriájában világbajnok. Felnőttként sokan szeretnének "Peti" lenni. Akkor most Peti életét hogyan értékeljük? Követendő példa vagy elkerülendő eset?

Úgy látom, hogy a magyarok mániákusan menekülnek a negatívtól, a hibáktól. Annyira félnek hibázni, hogy folyamatosan letagadják, nem ismerik el. Mivel nem vesznek "hivatalosan" tudomást róla, ezért nem is tudnak ellene tenni. Hányszor volt már az életedben olyan eset, amikor valami történt egy cuccoddal, amit kölcsönadtál, és a másik egyszerűen letagadta? Sőt! Egyenesen megsértődött, hogy azt feltételezed, nála ment tönkre!

"Még a feltételezés is sértő! Hiszen Én én vagyok. Kizárt dolog, hogy a kezembe menne valami tönkre! Ha én eszek, akkor még a morzsa sem esik a földre!"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.