2017. július 17., hétfő

MOCSKOK! - ÜZENTE A NAGYMAMI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.07.17.



Jó reggelt! Még nincsen hőség, egészen kellemes az idő.

Túl sok érdekesség nem történt vasárnapról hétfőre virradóra. Megtudhatjuk, hogy tavaly 615 magyar orvos hagyta el az országot. Ez a szám csökkenő tendenciát mutat az előző évhez képest, bár a pályaelhagyók száma továbbra is magas. Az egyéb egészségügyi dolgozók – például ápolónők, ápolók – kivándorlásáról nem találtam adatot, őket ebből is sikerült kifelejteni, mint általában. Pedig nélkülük éppen úgy nem működik az egészségügy, mint orvosok nélkül.

Az orvosok elvándorlási kedve csökken ugyan, ezzel szemben a kormány titkosítási késztetése dinamikusan növekszik. A rendszerváltást követő éveket leszámítva (az első 15 évben veszettül titkosítottak a kormányok és szerintem ott szúrták el a rendszerváltást) évente 10-12 titkos határozatot hoztak az éppen regnálók. Ezzel szemben Orbánék évente átlag 23 alkalommal érzik úgy, hogy senkire nem tartozik, miben mesterkednek.

Vasárnap ide, vagy oda, Kövér László nagyot ment tegnap. Őbumfordisága Szlovéniában járt koszorúzni. Kövér László és Milan Brglez, a szlovén Nemzetgyűlés elnöke beszédet mondott a katonatemetőben, ahol mintegy 1600, a tolmeini hídfőnél elesett osztrák-magyar katona nyugszik. Az eseményen közös szlovén-magyar katonai ünnepséggel és koszorúzással tisztelegtek a hősök emlékének – írta az MTI. De nem ez a valami, hanem az, amit a nagyszerű portás a szónoklatában előadott:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.