2017. július 17., hétfő

SAKÁLOK A FEHÉR HÁZBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.07.16. 


A Fehér Házban kézrátétellel imádkoztak az amerikai “evangéliumi” keresztény pásztorok Trumpért. Mint ismert, Trump megválasztásában a legnagyobb szerepet ők játszották, mert elhitették a híveikkel, hogy Trumpot “Isten küldte”, hogy korlátozza a melegjogokat és az abortuszt, mindezzel még több magzatgyilkosságot idézve elő. Azok pedig elhitték, hogy Belzebub által lehet kiűzni az ördögöt.

Az imára vélhetően a názáreti Jézust követő pásztorok többsége magánrepülégéppel jött, vagy valamelyik másik pásztor magánrepülőgépén utazott. Ezek az ún. “pásztorok” a média révén gazdagodtak meg, amit Isten áldásának hisznek, amit nem esz meg a rozsda és nem emészt meg a moly. Ők azok, akik tudnak egyszerre két úrnak is szolgálni, a Mammonnak is, és Istennek is. A pénz mellé pedig politikai befolyásra és hatalomra is vágynak, mert ők is meg akarják valósítani a Földön Isten országát. A legutóbbi hasonló kísérlet milliók halálába került.

A támogatásért cserébe jó keresztények módjára bezsarolták az alelnöki pozícióba a közéjük tartozó Pencét. Voltak olyanok, mint a gyerekverést Magyarországon is propagáló James Dobson (a Focus on the Family rádióműsor és szervezet alapítója), aki azt mondta Trumpról, a világ legnagyobb hazudozójáról és legerkölcstelenebb emberéről, hogy ő egy “újjászületett, megtért keresztény”. Azért hazudta ezt, hogy a hívőket rávegyék Trump támogatására.

Az orosz propagandát és fake news hálózatot is igénybe vették, miután Oroszországban a titkosszolgálat felkarolta a World Congress of Families nevű világszervezetet, megalapította annak oroszországi leányszervezetét az orosz oligarchák feleségeinek védnöksége alatt, és az oroszok az antiliberális álhírekkel uszították a fanatikus naiv amerikai hívőket. Így érték el, a hazugságokkal, hogy Amerikában az evangéliumiak 82 százaléka Trumpra szavazott. Az eredmény után pedig áldották az igazságos Istent.

Ez volt Amerika konstantinuszi fordulata, amikor a média által a legtöbb hívőhöz eljutó evangéliumi pásztorok úgy álltak Trump mellé, ahogy az ortodox irányzat pásztorai i. u. 313-ban Konstantinusz császár mellé. Az egyház és az állam összefonódása mellett figyelemre méltó a hasonlóság is: az akkori püspökök pénz- és hataloméhsége a mostani evangéliumi pásztorokra emlékeztet, az immorális szörnyeteg, a napimádó és önimádó Konstantinusz, s annak méltó utódja, Trump közötti hasonlóság is dermesztő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.