2017. július 7., péntek

SZÉTSZAKADVA MARADT AZ ORSZÁG - ÖTVENÖTSZÖRÖS KÜLÖNBSÉG A MEGYÉK KÖZÖTT

MA.HU
Szerző: Szepesi Anita
2017.07.06.


Nemcsak hogy szétszakadt, de idén is úgy maradt az ország, ha az első negyedévi lakásépítési számokat megyénként nézzük. A KSH ismét térképre tette az adatokat. Változott a sorrend az élbolyban, bővült a sereghajtók listája.

A lakásszektor 2016. évben elkezdődött élénkülése 2017 első negyedévében is folytatódott: 2061 új lakás épült, ez 47 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A megyei jogú városokban másfélszer, a többi városban kétszer annyi lakás épült, mint egy évvel korábban. Legdinamikusabb növekedés a községekben volt, több mint két és félszer annyi lakás épült, mint 2016 első negyedévében - írja első negyedévi, megyei összesítésében a KSH.

Budapesten a nagyobb építési beruházások eltolódásával összefüggésben fele annyi lakás épült, mint egy évvel korábban.

A megyék zömében a használatba vett lakások száma az országos átlag fölött nőtt, főként Zala és Hajdú-Bihar megyében. Ugyanakkor Somogy és Csongrád megyében kevesebb lakás épült, mint egy évvel korábban.

Országosan tízezer lakosra 2,1 új építésű lakás jutott. A mutató értéke továbbra is Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb, az átlag 5-szöröse, azaz 11 lakás. A sort Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Nógrád megye zárta, ahol 0,2 lakás jutott tízezer lakosra, azaz a két szélső érték között ötvenötszörös a különbség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.