2017. augusztus 21., hétfő

DE JÓ REGGELTŐL ESTIG A SULIBAN!

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Tóth Ilona
2017.08.21.


Nem gondolom, hogy a magyar közoktatás legégetőbb megoldandó kérdése az lenne, hogy mikor kezdődjön a tanítás. Mostanában felkapták a 9 óra tanítás kezdést, mint szél a szutykot. Persze, minden gyerek szeretne reggel durmolni, de hát a feladat, az feladat. A leggyakoribb érv a későbbi kezdésre az, hogy gyerekek fáradtak.

Véleményem:

Ha a tanterven nem változtatnak, ha rengeteg felesleggel terhelik továbbra is a diákokat, akkor mindegy, hogy mikor kezdődik a tanítás, ugyanolyan fáradtak lesznek a tanulók.

Nem vagyunk berendezkedve erre a 9 órára. Mi lesz azokkal a gyerekekkel, akiknek a szülei már kora reggel ébresztőt fújnak, viszik a gyerekeket a suliba. Így is várakozniuk kell ott 8 óráig. Ki felügyeli őket 9 óráig? Talán kapnak majd anyukák és apukák iskolába kísérési kedvezményt? Vagy hány órára menjen a pedagógus ügyelni?

Fáradt a gyerek? Kevesebb különórát kellene ráerőltetni: sport, nyelvtanulás, művészeti szakkörök… Biztosan én vagyok maradi, de nem kellene éjszakába nyúlóan a tévé előtt ülni, netezni, egyáltalán nem pihenni, aludni. Bizony-bizony, az iskola munkahely, komolyan kellene venni az időbeosztást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.