2017. augusztus 1., kedd

EGYETLEN ÉV ALATT FELFALTA A TELJES MEGYEI LAPPIACIT A FIDESZ!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.07.31.


Tavaly nyáron a Mediaworks még a stróman Heinrich Pecina irányítása alatt vásárolta meg a négy megyei napilapot tulajdonló Pannon Lapok Társaságát, hogy aztán rövid távon tovább passzolja az így már 12 megyei napilapot tartalmazó portfóliót Mészáros Lőrincnek. Egy hete a két megyei napilapot kiadó Lapcomot vásárolta meg Andy Vajna. Majd most a semmiből újra előbukkant Pecina, és megvette a Russmédiát, a maradék három megyei napilap kiadóját. Méghozzá az MNB álltal megmentett majd Mészáros Lőrincnek átjátszott MKB bank pénézből!

Ezzel a lépéssel narancsba borult az ország, kivéve Pestet és Nógrád megyét, amelyek nem rendelkeznek számottevő megyei napilappal. Ez tudjuk, hogy mit jelent az újságíróknak. A Mediaworks eladása után sorban repültek a nagymúltú helyi újságírók, helyettük közkatonák töltik meg a lapokat központból szerkesztett politikai tartalmakkal. Így történhetett meg karácsonykor, hogy az ország nagy részére Orbán Viktor vigyorgott a vele készült interjú mellől.

Nyilvánvalóan ugyanez vár a most megvásárolt lapok munkatársaira is. Nem tudhatjuk, hogy a Népszabadságot kivégző Pecina maga csinál-e fideszes újságot, vagy továbbadja lapjait, de ez nem is lényeges.

Hanem az, hogy tíz hónappal a választások előtt monopol helyzetbe került a Fidesz a megyei lapok piacán. Napi több százezer olvasónak adhatják el a politikai megrendelésre készült cikkeiket, ellenvélemény nélkül...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.