2017. augusztus 8., kedd

ELÉG VOLT


KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.08.08.


Szeretem a hazámat, de nem szeretem azt, ami itt történik. Egyre kevésbé elviselhető, mert olyan mélységes lelki mocsarak bugyognak a felszínre, amelyeknek létezéséről sem tudtam. Nem tudok és nem is akarok együtt élni ezzel. Kikérem magamnak. Elég volt.

Napról napra, évről évre van ok az aggodalomra. Mindig van, amikor egy szűk réteg, egy összetartó, mindenre kész és mindenre kapható csoport bármire képes a pénzért és a hatalomért. Amikor semmi nem elég, minden nappal több kell. A világ bármelyik részén fordul elő ilyesmi, a haszonlesésből élők is felbukkannak. Nélkülük nem menne, nekik dolguk van. Nekik kell terjeszteni a hatalom céljait szolgáló hazugságokat, nekik kell felszínre kotorniuk a lelkek mélyén lappangó alantas ösztönöket, a gyűlöletet, dühöt. És nekik kell biztosítaniuk azt, hogy elég hangos legyen mindez, nekik kell a megvezethető, gyűlölködő csoportokra mutogatniuk, hogy az ő akaratukat teljesítik, értük dolgoznak. Ezt a könnyen irányítható réteget tolják maguk előtt, mint egy élő pajzsot, rájuk hivatkozva pusztítanak tovább. Ők lesznek A NÉP.

Konkrétumok: a közpénzből élő, Fideszt szolgáló propagandamédia már eddig is aktív részt vállalt a rombolásból, ezt teszik most is. A Magyar Időkön és a PestiSrácokon a múlt héten indult a legújabb mocsokáradat. A Migration Aid nevű szervezet azt tervezi, hogy a Magyarországon jogszerűen tartózkodó – menekült, vagy oltalmazotti státusszal rendelkező – családokból néhányat üdülni visznek. Nem egymillió, nem százezer, nem tízezer, de még csak nem is ezer emberről van szó, hanem néhány tucatról. Normális esetben ez nem lenne hír, nem értesülnénk róla. Ahogy arról sem szoktunk értesülni, hogy hány arab országból érkezett turista nyaral Balatonapjafaszán. Mert senkit nem érdekel, senkire nem tartozik.

De ez most más. Most megy a cirkusz, az üvöltés, árad a fos, a mocsok, a gyűlölet, a hazugság. A választás közeledik és a Fidesz a migránsokra tett fel mindent. Másra nem is tehetett fel, mert a leggondosabb hazug propaganda ellenére is érzi az emberek többsége, hogy nem él jobban, hogy rohad az ország minden módon. A valóságtól elszigetelt hívek nem biztosítanak többséget. Elég annyi a bukáshoz, hogy akik eddig nem mentek szavazni, most elmenjenek és ne a Fideszre szavazzanak. Minden közvéleménykutatás csak a biztos pártválasztók körében látja a támogatókat, de több a bizonytalan, mint az összes párt szavazója. Egyáltalán nem olyan stabil a Fidesz helyzete, mint amit ők folyamatosan kommunikálnak.

És a győzelemért semmi sem drága. Semmi nem számít. A közpénzből kitartott médiakurvák pedig teszik a dolgukat. Rárepültek a néhány tucat menekült üdültetésére, mint az országot fenyegető legsúlyosabb, véres fenyegetésre. Üvöltenek, hörögnek, de főleg hergelnek. Az ő tálalásukban a magyar hatóságok szart sem érnek. Akik megkapták a menekült, vagy oltalmazotti státuszt – és ezt a magyar hatóságok adták meg, nem Soros György – azok sötét bűnözők, gyilkos vadállatok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.