2017. augusztus 2., szerda

ELMENT AZ ESZED?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Thsaabee
2017.08.02.


Elment az eszed, hogy hazajöttél? Elment az eszed, hogy Japánba mész? Elment az eszed, hogy…? Gyakran halljuk ezeket a mondatokat, és hát ha nem tévedek nagyot, a mai poszt szerzőjének, Thsaabee-nak jó párszor kijutott belőle. Hiszen elég ritka dolog az, hogy valaki mindent arra tesz fel (a németországi életét is), hogy Japánba költözzön. Ő mert és nyert – hogy miként, az kiderül a mai történetből (a képeket köszönöm neki).

„Egy kicsit messziről fogom indítani a történetet: még az egyetem legvégén adódott egy lehetőség egy berlini cégnél, amit néhány barátommal meg is ragadtunk. Én összesen kb. 4 évet töltöttem ott.

Ez idő tájt szippantott be az animék világa, méghozzá annyira, hogy beiratkoztam egy japán tanfolyamra, hogy jobban értsem, miket beszélnek.

A tanfolyamon a csoportom egy év után széthullott, de ez az idő is épp elég volt ahhoz, hogy megszeressem a nyelvet, és még jobban meg akarjam ismerni az itteni kultúrát. Így aztán folytattam egyedül a tanulást. Közben pedig elkezdtem arról álmodozni, hogy milyen is lenne itt élni.

Maradni és hazaköltözni sem akartam

Az utolsó berlini évem (2013-at írunk) elején már látszott, hogy a cég nem húzza már sokáig, úgyhogy nemsokára választanom kell, hogy merre tovább. Németországban nem tudtam hosszú távon elképzelni magam, elsősorban a német nyelv miatt, amit sosem szerettem, és ezért nem is beszéltem igazán jól.

Magyarországra meg megint csak nem akartam visszaköltözni, mivel már akkor sem igazán vette be a gyomrom az otthon zajló folyamatokat. Így hát eldöntöttem, hogy megvalósítom a Japánba költözős álmomat.

Rákapcsoltam a japán tanulásra, napi 2-3 órát foglalkoztam vele. Az volt a terv, hogy őszre eljussak egy nem túl rossz szintre, és találjak egy itteni céget, akik magukhoz vennének..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.