2017. augusztus 8., kedd

EXTRÉM ÁRRÉS: ZSIDAI 23 EZERÉRT BÉRLI AZ INGATLANT, AMIVEL HAVI 2,6 MILLIÓT KERESHET

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: Gergely Zsófia
2017.08.08.


Egyetlen éjszaka 88 ezer forintba kerül a Pest-Buda Hotel legexkluzívabb lakosztályában, miközben az üzemeltető Zsidai-csoport összesen csak havi 126 ezer forintot fizet azokért az önkormányzati lakásokért, ahol a luxusapartmanokat kialakították. Az árkülönbség akár 114-szeres is lehet, egy hétvége alatt, egyetlen lakosztály kiadásával megkeresik a közvagyonért fizetendő havi díjat. A budavári önkormányzatnak hiába dobtuk fel a kérdést, hogy ennyiből akár maguk airbnb-zhetnének, hogy ne Zsidai Zoltán Roy keressen a bérlakásokon.

„Fantasztikus” lakosztály, aki itt száll meg, az a hatalmas teraszon ülve „a Mátyás templomot látja egy kávé felett” – ilyen giccsbe hajlóan idilli képpel festette le a Pest-Buda Hotel munkatársa, milyen élmény a legexkluzívabb tetőtéri lakosztályukban lakni. „Ez úgy rendben van, szerintem minden magyarnak” – ecsetelte tovább a honlapjukon is reklámozott „Budapest történelmi szívében”-lakni fílinget, amikor szándékosan nem újságíróként, hanem egyszerű turistaként érdeklődtünk a szobafoglalás részleteiről.

Valószínűleg „minden magyar” azonban nem engedheti meg magának, hogy a Zsidai-csoport által üzemeltetett hotel atelier lakosztályának teraszán kortyolgassa el azt a kávét. Ugyanis napi 290 euróba, aktuális árfolyamon mintegy 88 ezer forintba kerül, hogy saját leírásuk szerint az „eredeti barokk tetőszerkezet” alatt hajtsuk álomra a fejünket, lábaink előtt terüljön el a város a „padlótól a mennyezetig nyíló ablakon” át, és élvezzük a „padlótól a plafonig üvegfalas, hatalmas walk-in zuhanyos” lakosztály kényelmét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.