2017. augusztus 11., péntek

NYOLC EMBER, AKIKEN TRUMP SORSA MÚLIK

INDEX.HU
Szerző: MT - IVAND
2017.08.11.


Donald Trumpot már jó ideje vádolják azzal politikai ellenfelei, hogy bár azt hirdeti, neki Amerika az első, látszólag elég mélyen az oroszok zsebében van. Ezek a vádak hosszú ideig üresnek tűntek, ám az utóbbi néhány hétben jó pár olyan információ látott napvilágot, amelyek alapján azért mégis feltűnően közeli kapcsolatban volt Trump stábja az oroszokkal. Azokkal az oroszokkal, akik minden jel szerint megpróbálkoztak az amerikai elnökválasztás meghekkelésével is. Trump és az oroszok kapcsolatát jelenleg öt különböző nyomozás vizsgálja, összeszedtük a botrány főszereplőit, és az ügyek mostani állását.

Egyesek már minden idők talán legsúlyosabb amerikai politikai botrányához, a Richard Nixon elnök bukásához vezető Watergate-ügyhöz hasonlítják a történteket, mások egyenesen árulással vádolják Donald Trumpot és köreit, az elnök maga pedig állítólag már azt tervezgeti, hogy hogyan tudja majd elnöki kegyelemmel megmenteni fiát és közeli tanácsadóit a börtöntől.

Az orosz kapcsolat vádját néhány hónapja még Trump fő ellenfelei is inkább kampányszlogenként használták ellene, mintsem komoly nemzetbiztonsági vagy politikai ügyként kezelték, mára azonban úgy tűnik, valóban bűzlik valami Trump és az oroszok körül. A már-már napi rendszerességgel kiszivárgó új információk alapján valóban lehetett legalábbis kísérlet az összejátszásra az elnökválasztási kampányban Moszkva és a republikánus jelölt körei között. A gyanú olyannyira valós, hogy párhuzamosan öt különböző vizsgálat folyik Trumpék ellen, egy különleges ügyész a múlt héten vádesküdtszék összehívásával tette még komolyabbá a saját vizsgálódását, szerdán pedig egy FBI-os házkutatás híre futott végig a világsajtón.

Azt nem tudni, hogy pontosan meddig érnek a szálak, és azt is korai megmondani, hogy bárki ellen vádat emelhetnek-e valamelyik ügyben, de ezek miatt látványosan elkezdett fogyni a levegő a válságstábot felállító Trump több közeli munkatársa, sőt családja körül is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.