2017. augusztus 14., hétfő

TRUMP NEM ÍTÉLTE EL A FEHÉR FELSŐBBRENDŰSÉGET HIRDETŐ NÁCIKAT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.08.13.


A rendőri tétlenségnek köszönhetően is halálos áldozatot követelt Charlottesville-ben a fehér felsőbbrendűséget hirdető fajgyűlölő nácik felvonulása. Egy James Fields nevű ohiói neonáci a kis teherautójával az ellentüntetók közé hajtott, és halálra gázolta Heather Heyer 32 éves virginiai jogásznőt. Egy helikopter balesetben két rendőr is meghalt az események kapcsán. A rendőrség egy fél napig csak tétlenül nézte, hogyan verik egymást a nácik és az ellentüntetők.

Nem véletlen, hogy a náci halálos gázoló azzal ment el otthonról, hogy “Trump-gyűlésre” megy a Ku Klux Klan tagok, náci szervezetek és fehér nacionalisták közé, akik Robert E. Lee konföderációs tábornok szobrának lebontása ellen tiltakoztak. A konföderációs zászló az amerikai fajgyűlölők és neonácik jelképe. Ezek a csoportok lelkesen üdvözölték Trump megválasztását, akinek eddigi intézkedései pontosan illeszkednek ezeknek a csoportoknak az ideológiájába.

Az sem lehet véletlen, hogy Trump egyelőségjelet húzott a gyilkos és az áldozat, a náci provokátorok és a demokratikus jogokat és a békés életet védő ellentüntetők közé. Azt nyilatkozta, hogy mindkét oldalt felelősség terheli (Trump több oldalról beszélt, de itt csak két oldal van). Még republikánus szenátorok is felháborodtak, és azt twittelte Orrin Hatch szenátor mások mellett, hogy a gonoszt nevén kell nevezni.

Trump ugyanis tartózkodott attól, hogy támogató elvbarátait nácinak és fajgyűlölőnek nevezze, mert egyrészt nem tartja őket annak, másrészt akkor saját magát is annak kellene nevezni, miután ugyanezeket a nézeteket vallja. A “Make America great again” jelszó valójában ezeknek a csoportoknak az ideológiáját fogalmazza meg, amikor a fehér “keresztény” Amerika volt “great”.

Trump kampányjelszava kódoltan azt mondta, hogy legyen Amerika fajgyűlölő, kirekesztő és megbélyegző újra. Amerikára ezek az eszmezek a csoportok és maga Trump jelenti az igazi veszélyt, nem a bevándorlók, nem a feketék, nem latinók, nem a melegek. Maga a charlottesville-i teherautós támadás is terrortámadás volt, ahogy arra még Marc Rubio szenátor is rámutatott. Trump terroristákat vett védelmébe, amikor fedezte a nácikat...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.