2017. szeptember 3., vasárnap

A FIDESZ MEGPUCCSOLTA A FIDESZES POLGÁRMESTERT?

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.09.02.


Pécs város önkormányzata csőd közeli helyzetben van. Korábban a költségvetés – a mi adóforintjainkból –még 2012-ben a város mintegy 45 milliárdnyi adósságát átvállalta. Talán még sokan emlékeznek rá, hogy a 2006-os önkormányzati választások után az a városi legenda terjedt az országban, hogy az ellenzék akkori vezére arra biztatta a fideszes polgármestereket, önkormányzatokat, költsenek csak bátran, majd ha hatalomra kerülnek, az állam átvállalja az adósságaikat. A Fidesznek az a jó, ami az kormány dolgát megnehezíti. Így is történt, a települések hiányát 2010 után „leírta” a központi büdzsé. Így nullázták Pécs óriási veszteségét is.

Az elmúlt mintegy öt év alatt a fideszes vezetésű város ismét hatalmas hiányt halmozott fel. Az összegről vita folyik. Az biztosnak tekinthető, hogy tízmilliárdnál több Pécs adóssága. Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke már 24 milliárdról beszélt.

Páva Zsolt, aki 2009 óta a város fideszes polgármestere, a pontos összegről nem nyilatkozott, ellenben egy korábbi interjúban beismerte:
„Nehéz helyzetben vagyunk, ezt soha nem tagadtam. Kilencmilliárd, az nem tudom, honnan van, szerintem nincs annyi. A cégeinket is valamilyen módon bele…, akkor több is, mint kilenc, de ez külön történet. “

Pénteken Orbán Viktor látogatott a városba. A látszat szerint, Pávának a Fidesz elküldte a selyemzsinórt. Tisztségében maradt, de gyámokat helyeztek a feje fölé. Mivel a Fideszben nincsenek véletlenek, így valószínű, a kormányfő a polgármesternek egyértelműen megfogalmazta, hogy a jövőben önállóan semmilyen döntést nem hozhat. Egy feladata lesz: amit elé tesznek, aláírja. A Fidesznek a polgármester lemondatása nem érdeke, hisz az nyílt beismerése lenne annak, hogy a Fidesz tag polgi felelőtlenül szórta a pénzt, méltatlan a város vezetésére.

Orbán a hírek szerint így fogalmazott, „Aki megcsinálta a bajt, az csinálja a rendet is.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.