2017. szeptember 26., kedd

MELYIK ÁTLÁTHATÓBB? A SZÁZMILLIÓS ÁLLAMI TÁMOGATÁST KAPÓ PÁRTOK VAGY A KÖZPÉNZT NEM KEZELŐ CIVIL SZERVEZETEK?

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: zero
2017.09.25.


A pártok évente több száz millió forint állami támogatást kapnak, mégsem tudhatunk semmit a gazdálkodásukról. De a kormány célkeresztjébe került, állami támogatásban nem részesülő civil szervezeteknek minden fillérrel el kell számolniuk.

A Jobbik tavaszi plakátkampánya kiverte a biztosítékot a Fidesznél, főleg amikor kiderült, hogy mekkora kedvezményt kaptak Simicska plakátcégétől. Erre válaszul született meg az elhíresült plakáttörvény, ami szerint csak listaáron lehet plakátot vásárolni. Ezt már a nyáron sikerült kijátszani, mivel a törvény magánszemélyre nem vonatkozik, ám most a Jobbik megint lépett egyet: Simicska eladta nekik a Publimont plakáthelyeinek a hatodát, 1100 plakáthelyet. A hab a tortán, hogy a 24.hu szerint a 2010-es választási kampányban a Fidesz még nagyobb kedvezményt kapott – szintén Simicskától.

Áprilisban derült ki, hogy a Jobbik 27 millió forintot fizetett 2468 óriásplakátért és 300 citylight hirdetőhelyért. Ez ötöde-hatoda a piaci árnak, a NAV nyomoz az ügyben.

2010-ben a Fidesz 35 millió forintot vallott be költségként az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ), a többi párt és jelölt viszont együttvéve 253 millió forintot. De csak a Fidesznek 10.200 külterületi hirdetése volt, míg az összes többi pártnak 10.700.

Augusztusban a Hírt TV feljelentette saját magát, mivel állításuk szerint az eddigi belső vizsgálatukban nem találták nyomát annak, hogy kiszámlázták volna a Fidesznek a hirdetésszervezésen keresztül megrendelt köztéri reklámok költségeit. Az ügyészség nem nyomoz a Fidesz 2010-es kampánya miatt, mivel a cikkek “feltételezésen alapulnak”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.